Ioan Niculae Astra FRF Superliga

Niculae porneste razboiul cu FRF dupa ce a fost suspendat 6 luni: "Noi ne retragem, sa joace fotbal Chivorchian si Burleanu"

Ioan Niculae a fost suspendat 6 luni si amendat cu 10.000 de lei pentru declaratii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs dupa meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu. DETALII AICI

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Septembrie 2014, 14:53
Data actualizarii: Joi 25 Septembrie 2014, 15:06

Patronul Astrei considera inacceptabila decizia data astazi de Comisia de Disciplina.

"E socanta, e socanta, dar incet, incet, am inceput sa ne convingem ca s-a facut o mare greseala cu noua conducere a Federatiei, pentru ca vad ca ei ii sanctioneaza drastic pe cei care investesc in fotbal. Asta au inteles ei."

"Vom face o contestatie, sigur, contestam, si de acum incolo relatiile cu Federatia vor deveni foarte... adica, inexistente."

"Daca ei asta inteleg, ca unul care investeste zeci de milioane de euro nu are voie sa spuna... Le-am spus ca daca fac asa ceva ii vor pierde pe toti din fotbal.", a declarat Ioan Niculae pentru ProTV.

Astra risca depunctarea in cazul in care patronul Niculae va continua atacurile la adresa arbitrajului: "Foarte bine, ne retragem din campionat si sa joace ei, sa joace Chivorchian cu Burleanu fotbal, ne retragem, nu-i nicio problema", a completat Niculae.

6 luni de suspendare si amenda 10.000 de lei

Niculae, care a facut un scandal monstru dupa partida pierduta de echipa sa la Cluj, pe terenul CFR-ului, scor 1-4, a fost sanctionat si va fi monitorizat in continuare. Urmatoarele abateri ale acestuia se pot incheia chiar cu depunctarea Astrei, potrivit Regulamentului FRF.

"In baza art. 52.b din Regulamentul Disciplinar se sanctioneaza paratul Ioan Niculae cu suspendare 6 (şase) luni si i se aplica o penalitate sportiva de 10.000 lei", se arata in solutia Comisiei de Disciplina, publicata astazi.

Niculae a facut declaratii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs dupa meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finantatorul afirma atunci ca la un "Campionat Mondial la smecherie" Kovacs ar fi in primele trei pozitii sau chiar pe prima.

Conform articolului 52 (comportarea jignitoare, calomnioasa si declaratii care afecteaza imaginea fotbalului), alineatul 2, litera b din Regulamentul Disciplinar, la urmatoarea abatere a lui Ioan Niculae, clubul Astra Giurgiu va fi sanctionat cu scaderea a trei puncte in clasamentul Ligii I.


"Daca autorul este oficial asimilat (finantator, sponsor, altii asemenea), acesta va fi sanctionat cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sanctiunea aplicata oficialului va fi stabilita prin dublarea sanctiunii aplicata anterior, iar clubul de care apartine aceasta persoana va fi sanctionat cu scaderea a 3 puncte din cele obtinute in campionatul in care participa echipa de categorie superioara"
, se arata in Regulamentul Disciplinar.

De asemenea, CCA a facut sesizati si la adresa lui Valerii Moraru, a antrenorului Ionel Ganea si a presedintelui de la CSMS Iasi, Florin Prunea, tot ca urmare a unor comentarii facute la adresa arbitrilor, insa acestea au fost respinse ca "nesustinute si nedovedite".

Modifică setările cookies