Superliga Nicolae Dică

Nicolae Dică a pus-o pe FCSB la "microscop". Cine sunt favoriții săi și un punct nevralgic

FCSB e lider în Superliga după 10 etape din acest sezon. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 18:48
Data actualizarii: Miercuri 27 Septembrie 2023, 19:02

Nicolae Dică (43 de ani) a făcut o analiză despre startul de campionat pe care l-a avut FCSB, formație care a impresionat prin felul în care și-a dominat adversarele. Piteșteanul, fost antrenor la FCSB, a remarcat mai mulți jucători și a scos în evidență postul unde gruparea lui Gigi Becali are o problemă. 

Dică, fost decar la Steaua pe vremea în care echipa ajungea an de an în Europa, a comentat și ce se întâmplă în defensiva lui Elias Charalambous, în contextul în care Vlad Chriricheș s-a accidentat. Fostul căpitan al naționalei făcea cuplu în centrul defensivei cu Joyskim Dawa, preferatul patronului de la FCSB.

FCSB | Analiza lui Nicolae Dică 

În ultima etapă, la Sfântu Gheorghe, cu Dawa suspendat și Chiricheș accidentat, tehnicianul cipriot a mizat pe tandemul Ngezana - Lixandru. Pentru postul de fundaș central FCSB se mai poate baza pe Denis Haruț.

”Mi-a lăsat o impresie foarte bună, joc ofensiv foarte bun, defensiv au avut unele probleme. Când s-a accidentat Chiricheş, atunci au început să apară acele probleme pe zona centrală, pentru că s-a văzut că atunci când era el în teren, a avut şi Dawa evoluţii mai bune. A jucat cu Lixandru fundaş central, a făcut-o bine cu Sepsi.â

Îmi place cum arată echipa, dovadă că sunt şi pe primul loc. Pe faza ofensivă stau bine. Sunt jucători combinativi, iar dacă au spaţii mari, aşa cum a fost cu Sepsi, au pus mari probleme şi s-a văzut asta şi pe tabelă. Au adus şi jucători buni, Djokovic, Băluţă, cu experienţă, care au avut evoluţii bune în campionatul nostru. Olaru are realizări foarte bune în acest an, Coman este şi el pe un drum bun.

La mijlocaş dreapta, acolo trebuie să găsească un jucător care să fie la fel de bun precum Coman, Olaru, Compagno, Tavi Popescu”, a declarat Nicolae Dică, potrivit Orange Sport.

FCSB joacă în această seară în grupele Cupei României cu FC Bihor, în deplasare. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!