NEW Petrolul! "Negociem preluarea clubului dar si construirea unui nou stadion, de 25.000.000 de euro!" Ce se intampla la Ploiesti

NEW Petrolul! "Negociem preluarea clubului dar si construirea unui nou stadion, de 25.000.000 de euro!" Ce se intampla la Ploiesti

Petrolul are datorii de aproximativ 8,1 milioane de euro (35.728.250 lei) catre 75 de creditori inscrisi la masa credala, cea mai mare suma fiind catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova, peste doua milioane de lei, conform tabelului preliminar al creantelor.

Directorul executiv al FC Petrolul, Alexandru Crangu, a declarat ca negociaza preluarea clubului de catre un grup de oameni de afaceri, insa a precizat ca aceasta este o procedura de durata.

"Niciuna dintre cele trei variante vehiculate in presa ca fiind interesate de preluarea clubului nu este reala. Negociem de mult timp cu alta entitate, al carui nume nu il pot divulga. Tot ce pot sa spun este faptul ca banii nu constituie problema. O tranzactie de genul acesta implica foarte multe componente, pasii trebuie facuti pe etape. Cei interesati de preluarea Petrolului isi doresc imagine, nu profit", a spus Crangu, la postul local de televiziune Wyll TV.

Alexandru Crangu a afirmat ca posibilii viitori actionari si-au aratat intentia de a achizitiona si Stadionul Ilie Oana. "Au spus ca vor sa cumpere, la pachet cu clubul si stadionul. De fapt, noi ne-am exprimat intentia de a cumpara stadionul acum aproape un an", a completat Crangu.

Directorul executiv al prahovenilor a mentionat ca i-a sfatuit pe oamenii de afaceri care ar dori sa cumpere clubul sa construiasca un nou stadion in afara orasului. "Acum le-am sugerat sa facem, cu 25 de milioane de euro, alt stadion, in afara orasului, iar varianta le-a suras. Pentru proiectul noului stadion, care sa includa si o academie de juniori, cinci hectare se pot gasi la preturi accesibile", a adaugat Crangu.

Oficialul petrolist s-a aratat nemultumit de chiria solicitata de administratorul stadionului, SGU Ploiesti (aproximativ 15.000 euro/meci), el precizand ca alte echipe care au evoluat pe "Ilie Oana" - echipa nationala de seniori, cea sub 21 de ani sau Fortuna Campina - au avut un tarife preferentiale. Conform acestuia, clubul a fost somat sa achite aproximativ 400.000 euro Directiei de Taxe si Impozite pentru ca este "utilizator final" al arenei, in conditiile in care plateste 300.000 euro chirie pe an.

Tribunalul Prahova a admis la 6 februarie cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei.

Prima sedinta a Adunarii Creditorilor a fost stabilita pentru 25 aprilie.

Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum și directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzați de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Înșelăciunea legală prin care mai mulți bătrâni au ajuns să fie executați silit. Cum acționează escrocii
BRAT
Modifică setările cookies