New Dinamo, cunoscut si la New Delhi! Planul indienilor care vor sa investeasca in Stefan cel Mare: "Mai intai jucatori experimentati, apoi Academie"

Ora Exacta in Sport, in fiecare dimineata, de luni pana vineri, de la 10:45, si in weekend de la 16:00

Dinamo a intrat in atentia unor investitori cu origini indiene, adusi in Romania de Adrian Mutu, dupa ce acesta i-a cunoscut in perioada in care a evoluat la Pune City.

Afaceristii adusi de Mutu, care conduc o companie numita Delamore Group, au fost prezenti la derbyul cu Steaua de pe National Arena, incheiat cu victoria lui Dinamo, scor 3-1.

Incantati de ceea ce au vazut, indienii spun ca s-ar putea implica la Dinamo, insa pentru moment exista cateva necunoscute legate de modul in care acestia vor sa actioneze. Cele doua variante ar fi: implicare totala prin achizitionarea pachetului de actioni de la Ionut Negoita ori implicare partiala, alaturi de Negoita.

Sanjeev Kumar, omul care si-a manifestat vocal intentia de a discuta despre implicarea la Dinamo, a vorbit pe seama acestui subiect si intr-un interviu acordat unui site al fanilor dinamovisti - dinamo1948.club

In interviu, Sanjeev Kumar a marturisit ca asteapta inca sa vada cum vor decurge negocierile cu Ionut Negoita, insa a facut cunoscute si cateva detalii din posibilul proiect care s-ar putea demara la Dinamo in viitor.

Acesta a  spus ca va asigura in prima instanta un buget de transferuri si salarii. Cu acesti bani, ar dori sa aduca jucatori experimentati din campioane precum cel al Portugaliei, care nu sunt multumiti de statutul lor acolo.

"Trebuie sa intelegeti ca jucatorii de la echipe de top din Portugalia nu pot veni. Insa este vorba despre fotbalisti care evolueaza mai putin si care sunt dornici sa joace si sa capete mai multa vizibilitate", spune acesta.

O alta idee a indienilor tine de promovarea lui Dinamo pe piata asiatica, in tari precum Indonezia ori malaezia. Acolo, Dinamo ar putea evolua in partide amicale in pauzele competitionale si si-ar putea gasi echipe cu care sa se afilieze.

Aceasta afiliere ar insemna si ca fotbalistii descoperiti acolo vor putea ajunge la clubul "parinte", daca vor fi considerati indeajuns de buni.

In plan se afla si consolidarea Academiei lui Dinamo, precum si constructia unui centru de reabilitare, de care Dinamo nu dispune acum.

"Nu vorbit de un spital. Multi jucatori se confrunta cu diverse probleme. Cand aduci jucatori din alte tari, trebuie sa ii ajuti sa se adapteze. De exemplu, cei care vin din Portugalia ori Italia nu sunt obisnuiti sa evolueze la -2 grade.

De asemenea, jucatorii se accidenteaza. O accidentare netratata corespunzator le poate afecta intreaga cariera.

Noi avem deja o anumita experienta in zona medicala", a mai spus afaceristul indian.

Legat de stadion, indienii planuiesc sa foloseasca National Arena pe post de "casa" pentru Dinamo pana la finalizarea lucrarilor de modernizare ale stadionului din Stefan cel Mare, care se vor demara in vederea organizarii EURO 2020 si in Romania.

"Mai intai sa vedem si raspunsul lui Negoita. Nu este clubul nostru si nu putem face alte comentarii. Avem resursele pentru a incepe imediat sa aducem jucatori. Trebuie sa fie o strategie corecta" - Sanjeev Kumar.
VIDEO PROTVPLUS.RO

La Blaj, lumea a așteptat în ploaie să se vaccineze, peste așteptările autorităților
BRAT
Modifică setările cookies