"N-am nimic cu Radoi, dar e vorba de principiu! Suntem o tara anormala". Ionut Popa explica declaratia dura de la finalul meciului cu U Cluj: "Fara licenta esti carutas"

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Septembrie 2015, 16:49
Data actualizarii: Duminica 27 Septembrie 2015, 17:02

Ionut Popa, fost antrenor in Liga 1 la Politehnica Iasi, UTA si CSMS Iasi, acum la Soimii Pancota, a oferit o declaratie dura dupa meciul castigat de echipa sa impotriva Universitatii Cluj, in liga secunda (1-0).

Ionut Popa a invins-o pe Universitatea Cluj cu acelasi scor cu care a batut-o si Steaua in Cupa, 1-0. Soimii Pancota, micuta formatie antrenata de tehnicianul de 62 de ani, s-a impus chiar pe Cluj Arena.

La finalul meciului de la Cluj, cel poreclit "Popica" l-a taxat pe Mirel Radoi, spunand ca "nu poti fi antrenor fara licenta. Poti fi cel mult carutas".

"(...) Nu poti fi antrenor fara licenta! Fara licenta esti carutas! Ce cauti ca antrenor? E de ras ce se intampla la Steaua. UEFA nu-i da voie sa antreneze, FRF nu-l lasa sa se ridice de pe banca...Retrage-te, domnule Radoi. Vin eu si iau campionatul la pas. Eu, in locul lui, ma duceam naibii. Toti antrenorii trebuie sa fie calificati. De-aia nu avem fotbal. Fotbalul nostru este slab si asta o arata si numarul mic de spectatori", a spus Ionut Popa.

Antrenorul in varsta de 62 de ani a vorbit ulterior si intr-o interventie telefonica la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro, acesta incercand sa explice declaratia data dupa meciul U Cluj 0-1 Soimii Pancota.

Ionut Popa a spus ca tonul sau a fost totusi unul glumet si ca nu are nimic cu Radoi. Totusi, acesta nu e de acord cu faptul ca un antrenor poate pregati o echipa desi nu are licenta PRO.

"Eu am spus mai in gluma asa. Am zis ca vin eu cu un prieten de-al meu care filma pe acolo ca merg la Steaua si rezolv treaba.

Acum, serios vorbind, nu e totusi normal ca un antrenor sa nu aiba licenta PRO. Eu, in 2003, cand am facut cursurile, mi s-a spus ca nu poti antrena fara licenta.

Eu stiu ca suntem o tara anormala cu oameni mai mult decat normali, intre ghilimele vorbind.

Eu n-am nimic cu baiatul asta, cu Radoi, poate sa antreneze si la Real Madrid, insa e vorba de un principiu. Stiti cum e cu portitele astea: te prinde cineva la o femeie frumoasa acasa si tu spui ca i-ai facut respiratie gura la gura.

Din partea mea, Radoi sa antreneze unde vrea si unde poate. Eu l-am apreciat ca jucator. Dar nu mi se pare normal sa gasesti astfel de portite. 

E ca si te-ai duce la bai pe carnetul de pensionar al altcuiva. La fotbal nu e cu taloane si cu carnete de pensionari", a spus Ionut Popa la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!