VIDEO EXCLUSIV Mihai Rotaru, noi dezvăluiri despre plecarea lui Mirel Rădoi de la Universitatea Craiova: „Sorin Cârțu a plâns!”

Mihai Rotaru a mărturisit cât de afectat a fost Sorin Cârțu de declarațiile lui Mirel Rădoi.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 16:40
Data actualizarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 16:41

Înfrângerea din Cupa României, 1-2 cu FC Argeș, l-a făcut pe Mirel Rădoi (41 ani) să demisioneze de la Universitatea Craiova. Decizia antrenorului a fost surprinzătoare. La flash-interviu mărturisise că nu se gândește la plecare, ca la 5 minute să anunțe că viitorul său la gruparea din Bănie s-a încheiat. 

Mihai Rotaru, de partea lui Sorin Cârțu

La interviul de la zona mixtă, Mirel Rădoi a punctat că a fost deranjat de mesajul pe care Silvia Cârțu l-a postat pe Facebook, în care argumenta că antrenorul are un rol determinant în motivația și evoluția jucătorului. La auzul acestor declarații, după ce Sorin Cârțu și-a manifestat indignarea, Mihai Rotaru a ținut să precizeze cât de afectat a fost președintele Universității Craiova. 

„Sorin Cârțu a fost extrem de afectat, Sorin Cârțu a plâns în urma a ceea ce s-a întâmplat. Mi-a spus personal că Mirel Rădoi a fost ca un copil pentru el, a fost familia lui. Mi-a zis: 'Cât l-am iubit eu pe băiatul ăsta, să-și bată joc în așa hal de mine?!'.

Eu sunt de părere că chiar dacă Sorin Cârțu ar fi făcut ceva, și chiar nu a făcut, nu ai voie să-l murdărești în spațiul public. Este omul care a făcut ceva pentru tine și cariera ta. Repet, în condițiile în care Sorin Cârțu nu a fost la 4 antrenamente cap-coadă ale lui Mirel Rădoi. Tocmai, pentru a evita discuțiile. Noi știm că Mirel Rădoi este mai încăpățănat și are o personalitate mai exacerbată. Nu s-a dus la antrenamente, nu s-a dus cu părerea”, a declarat Mihai Rotaru la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Ideea finanțatorului din Bănie a fost împărtășită și de Mihai Mironică. Jurnalistul PRO TV a dezvăluit ce i-a spus Sorin Cârțu, imediat după ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la Universitatea Craiova. 

„Mi-a spus Sorin Cârțu, și sper să nu se supere că o spun public, că nici atunci când a lovit banca în Elveția, când a fost antrenor la CFR Cluj, nu a trăit o asemenea dezamăgire ca acum”, a adăugat Mihai Mironică

Mesajul Silviei Cârțu, referitor la Mirel Rădoi

„Concluzia mea este că jucătorii sunt demotivați. Nu numai banii reprezinta un element motivațional.

Una dintre cele mai importante laturi psihologice a antrenorului ( ca și la profesori) este cea motivaționala, adică de a-i activa, de a le regla comportamentul. 

Este ca și cum îți trimiți copilul la școală, iar profesorul este obligat să-l ajute și să-l determine să obțină cele mai bune rezultate, să atingă performanța, desigur în funcție de calitățile lui psihologice. Așadar, eficiența echipei depinde de MOTIVATIE susținută de conținutul transmis de antrenor, de calitatea mesajului transmis, de condițiile create pentru antrenamente ( și slavă Domnului că sunt!), de sarcinile pe care le primește fiecare jucător, de metodele și mijloacele folosite de antrenor în cadrul antrenamentelor. Motivația mai depinde ( e foarte important!!) de competențele profesionale ale antrenorului și în egală măsură și de capacitățile psihice ale jucătorilor. AICI E MAREA PROBLEMA.

În ce privește evaluarea calității procesului de 'predare' a antrenorului, a rezultatelor obținute de echipă, de jucători și de echipa tehnică aceasta trebuie făcută la finalul unei etape, adică la întreruperea campionatului. Atunci se află motivele eșecului, se trage linie și se iau măsuri.

Va invit la reflecție! Vina nu este numai la unii”, a fost mesajul postat de Silvia Cârțu la postarea lui Marius Tiugan.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!