FIFA Sven-Goran Eriksson Superliga

"Mi s-a propus să aranjez tragerea la sorți a unui campionat mondial"! Dezvăluire șocantă din partea unui organizator FIFA

În ultimii ani, s-a dezbătut problema corupției de la nivelul FIFA.
Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 23:09
Data actualizarii: Miercuri 23 Februarie 2022, 23:19

Oficialii celui mai înalt for fotbalistic din lume au fost acuzați de multe ori, că ar ținti doar profit din urma competițiilor sportive. Cupa Mondială este una dintre cele mai mari ”fabrici” de bani din lumea sportivă, iar interesele sunt mari.

De asemenea, de multe ori, organizatorii FIFA au fost acuzați că favorizează diverse echipe. La Campionatul Mondial din 2002,  Coreea de Sud a fost avantajată clar de arbitri, ajungând în semifinalele competiției găzduite de ei, în co-parteneriat cu Japonia.

Sven Goran Eriksson, organizator al Cupei Mondiale din 2010, susține că reprezentanții aceleiași națiuni ar fi încercat să îl convingă pe acesta să trucheze tragerea la sorți a grupelor, pentru a avantaja țara asiatică, acesta refuzând.

"Reprezentanții Coreei de Nord știau că sunt membru al Comitetului de Fotbal din cadrul FIFA. M-au întrebat dacă aș putea cumva să-i ajut și am răspuns pozitiv, crezând că vor mingi sau echipamente. Apoi mi-au zis că și-ar dori o tragere la sorți favorabilă. 

Voiau să măsluiesc tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul Mondial. Le-am răspuns că nu vreau și că nimeni nu ar putea face asta. Le-am explicat și că ar fi ceva criminal chiar și numai o încercare.

Dar nu m-au crezut niciodată. Lucrul uimitor este că părea că ei nu cred că nu pot face asta – au crezut că pur și simplu nu vreau să o fac. Foarte ciudat. Acesta a fost, cred, principalul motiv pentru care am fost invitat și de ce a fost atât de important să merg acolo", a spus Eriksson, citat de Daily Mail.

Karma și-a spus cuvântul, iar Coreea de Sud a fost repartizată într-o grupă infernală, alături de Brazilia (1-2), Portugalia (7-0) și Coasta de Fildeș (3-0). Au pierdut toate meciurile.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!