Marius Șumudică o ironizează pe FCSB: ”Primul titlu din istorie. M-au egalat”

Marius Sumudica FCSB Steaua Superliga Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep / Foto: Captură YouTube Fotomac TV.
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 21:27
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 21:27

În urmă cu două zile, în spațiul public a apărut motivarea de la Curtea de Apel București în cazul deciziei luate în octombrie 2023, în procesul dintre CSA Steaua și FCSB.

Înainte de meciul din ultima etapă a play-off-ului, dintre Rapid și FCSB, Marius Șumudică (53 de ani) a lansat câteva ”săgeți” către noua campioană a României.

Antrenorul român, fost campion cu Astra Giurgiu în 2016, i-a ironizat pe cei de la FCSB după ce Curtea de Apel București a decis că echipa lui Gigi Becali nu poate emite pretenții asupra palmaresului din perioada 2003-2007.

”E primul titlu din istorie. Suntem la egalitate”, a fost ironia îndreptată de Șumudică spre noua campioană a României.

Marius Șumudică: ”E primul titlu din istorie”

„Steaua este echipa Ministerului Apărării, Dinamo este echipa Ministerului de Interne, iar Rapid este echipa Ministerului de Transporturi. Eu asta am spus, nu stau să zic că are dreptate domnul Talpan, domnul Gigi Becali, domnul Mustață și așa mai departe. Nu intru în polemici, sunt sincer.

Eu am spus doar ce se întâmpla pe vremea mea. Nu pot să comentez nici de atacul lui Talpan la adresa lui Ilie Năstase. Pe domnul Ilie Năstase nu-l cunosc personal, știu doar că a fost o legendă a tenisului mondial. Nu pot să comentez.

A venit și îmbrăcat în general. Păi ce legătură are Ilie Năstase cu FCSB dacă a venit îmbrăcat în general? Da, nu știu. Eu îl respect pe domnul Ilie Năstase.

Îl respect cum respect și performanța FCSB-ului. Am văzut că au câștigat, acum, primul titlu din istorie, m-au ajuns din urmă. Suntem la egalitate”, a spus Marius Șumudică, la Fanatik.ro.

Istoricul războiului FCSB - CSA Steaua din ultimii cinci ani

Pe data de 5 iulie 2019, Tribunalul București a luat o decizie importantă cu privire la procesul dintre cele două entități. Prin sentința 1628/2019 s-a stabilit că palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947-2003 (de la data înființării clubului și până când Gigi Becali a preluat oficial echipa, aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

În 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a schimbat parțial decizia luată de Tribunalul București prin decizia 1034A și a hotărât că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București deține palmaresul din 1947 până în 1998, adică până la privatizarea clubului prin înființarea AFC Steaua, condusă de Viorel Păunescu.

În 28 martie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel București pentru ca instanța să se pronunțe asupra palmaresului din perioada 2003-2017. Mai exact, de la data preluării clubului de către Gigi Becali și până la apariția FCSB-ului. ÎCCJ a menținut atunci decizia luată de Curtea de Apel, potrivit căreia palmaresul Stelei aparține CSA Steaua.

Cum problema palmaresului până în 2003 a fost deja tranșată, judecătoarele CAB Andreea Dumbrăveanu și Alina Buculei s-au pronunțat direct pe palmaresul din perioada 2003-2017. S-a hotărât astfel că FCSB nu poate emite vreo pretenție asupra palmaresului din perioada amintită anterior, în care a activat sub numele de Steaua București, după ce s-a demonstrat faptul că Gigi Becali nu a preluat niciodată palmaresul istoric al echipei.

Astfel, cererea formulată de FCSB pentru utilizarea palmaresului din perioada 2003-2017 a fost respinsă ca neîntemeiată, scrie site-ul luju.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!