Marian Iancu a dezvăluit în ce condiții ar deveni iar patron de club în România

Marian Iancu Poli Timisoara Superliga Marian Iancu
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 15:48
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 15:48

Marian Iancu, fostul patron de la Poli Timișoara, nu exclude varianta revenirii în fotbalul românesc.

Omul de afaceri a spus în ce condiții ar prelua un club de tradiție din România. În trecut, Iancu și-a declarat simpatia pentru Rapid, fiind crescut în cartierul Giulești din București.

Condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul RAFO, Marian Iancu a fost eliberat pe 27 iunie 2022, cu șase ani mai devreme decât termenul anunțat.

Marian Iancu: ”Într-un viitor, voi vedea”

”(n.r. ar fi o opţiune să investiţi la Dinamo?) Nu, nu, în niciun caz. Trebuie să fiu cu sufletul acolo unde mă implic. Nu pot să spun acum...

M-aş hazarda, deocamdată nu e... am câteva etape de parcurs până să recuperez timpul pierdut şi, după aceea, în funcţie de anumite situaţii, de fapt, voi veni.

Sunt născut în Giuleşti, Rapidul ar fi... dar, astăzi, Rapidul este bine acoperit din punct de vedere al acţionariatului şi sper ca lucrurile astea să se vadă.

Într-un viitor, voi vedea, oricum nu cred că mă voi mai angaja. Poate ca un acţionar, dar nu ca acţionar cu decizie unică, acţionar majoritar, nu aş mai avea timpul necesar.

Fotbalul îţi acaparează tot timpul, devii captiv în obiectul acesta de activitate şi atunci ţi-ai neglija celelalte activităţi”, a spus Marian Iancu, pentru Orange Sport.

Starurile lui Marian Iancu la Poli Timișoara: Torje și Gigel Bucur

Marian Iancu, fost președinte al societății Balkan Petroleum, a devenit cunoscut în fotbal după ce cumpărat clubul Poli Timișoara în iarna lui 2005 de la fostul internațional Anton Doboș. În cei șase ani în care Iancu a investit la Timișoara, clubul a plătit aproximativ 21,5 milioane de euro pe achiziționarea a 101 jucători.

Bănățenii au reușit să-și vândă fotbaliști pe sume importante, cei mai reprezentativi dintre aceștia fiind Gabi Torje (2,5 milioane de euro plătiți de Dinamo) și Gigel Bucur (Kuban Krasnodar l-a luat cu 2 milioane de euro). În total, Poli a încasat în cei șase ani 13,7 milioane de euro din vânzarea de jucători.

Mândria lui Marian Iancu: a eliminat-o pe Șahtior

Momentul de vârf al lui Poli sub conducerea lui Marian Iancu a avut loc în 2010, când Poli a eliminat Șahtior Donețk, echipă pregătită de Mircea Lucescu, în turul trei al calificărilor din Champions League (2-2 în deplasare și 0-0 acasă). În barajul pentru grupe, Timișoara a fost eliminată de VfB Suttgart (0-2 acasă / 0-0 în deplasare)

Potrivit anchetatorilor din cazul RAFO, fostul patron de la Poli Timișoara şi colaboratorii săi au prejudiciat bugetul de stat pentru că nu au plătit impozitul pe profit de 806,2 miliarde lei şi prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultând un prejudiciu total de 1.356.5 miliarde de lei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!