Andrei Borza Farul Constanta Fulham Gheorghe Hagi PSV Eindhoven Superliga

Luptă în doi pentru transferul lui Andrei Borza!

Andrei Borza (17 ani), fundașul stânga de la Farul Constanța, ar putea face pasul într-un campionat puternic al Europei în această vară.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 31 Mai 2023, 08:55
Data actualizarii: Miercuri 31 Mai 2023, 08:54

Om de bază în echipa lui Gică Hagi care a cucerit titlul, Borza este propus de tot mai multe voci la naționala de seniori a României. De asemenea, fundașul stânga provenit din Academia Hagi se află și pe lista mai multor cluburi din străinătate.

Fulham și PSV Eindhoven plănuiesc să îl transfere pe Andrei Borza de la Farul

Marți, tabloidul britanic The Sun a scris despre interesul celor de la Fulham pentru transferul lui Andrei Borza. Formația care a încheiat pe locul 10 sezonul din Premier League îl monitorizează de ceva vreme pe fundașul stânga și ar plănui să facă o ofertă de 2 milioane de lire sterline (aproximativ 2,3 milioane de euro).

Britanicii susțin că planul lui Fulham ar fi să îl cumpere pe Borza de la Farul, iar ulterior să îl împrumute la o echipă din primele cinci ligi ale Europei, unde să capete experiență înainte de a debuta în Premier League.

Lupta pentru transferul internaționalului de tineret al României s-ar da în doi. Pe lângă Fulham, și PSV Eindhoven ar fi interesată de Borza.

"Fulham a trimis scouteri care l-au monitorizat pe fundaș, iar clubul simte că acum este momentul să acționeze pentru a-l transfera pe Borza.

Principala îngrijorare a lui Fulham în legătură cu acest transfer este interesul giganților olandezi de la PSV, care și ei pregătesc o ofertă pentru Borza", a scris sursa citată.

  • 3 goluri și 3 pase decisive a strâns Borza în cele 36 de meciuri jucate pentru Farul în acest sezon
  • Fundașul stânga se află pe lista preliminară a României U21 pentru Campionatul European din această vară

Hagi ar fi gata să se despartă de 4 jucători importanți

Managerul tehnic al Farului a explicat că echipa sa este nevoită să vândă pentru a-și asigura bugetul pentru sezonul următor, iar Ilie Dumitrescu a dezvăluit recent o discuție purtată cu Gică Hagi referitoare la plecările de la Farul.

Ilie Dumitrescu spunea că cei patru jucători importanți de care se va despărți Farul sunt Adrian Mazilu, Andrei Borza, Enes Sali și Tudor Băluță. Cei patru ar avea deja oferte, iar Gică Hagi ar urma să îi înlocuiască atât cu jucători tineri, proveniți din academia clubului, cât și cu alții mai experimentați, care să facă față în preliminariile competițiilor europene.

"În ultima mea discuție cu el, erau patru jucători care vor părăsi. Sunt oferte pentru Mazilu, Borza, Enes Sali și Băluță. Deci Băluță n-a stat decât un an! 

Ne-a spus deja că are jucători pregătiți din academie, dar el vrea să ia jucători cu experiență pentru a aborda confruntările europene", a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!