Superliga

Liga I, pe harta tarilor cu PROBLEME CRONICE in plata salariilor catre fotbalisti. Anuntul facut de FIFPro

Dortmund - Real Madrid e marti, de la 21:45, la ProTV | Steaua - Villarreal este joi, la 20:00, la ProTV

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2016, 15:44
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2016, 16:04

FIFPro, sindicatul international al fotbalistilor, a precizat intr-un comunicat ca cluburile din Europa de Est se afla intr-o situatie fragila si plata cu intarziere a salariilor jucatorilor a devenit o problema cronica, relateaza Reuters.

FIFPro a evidentiat ca anumite cluburi de top din regiune au un sistem dublu de plata, in care vedetele sunt platite la timp, iar ceilalti acumuleaza restante la platile salariale.

"Exista mari diferente intre contractele jucatorilor de top si a celorlalti", a declarat Dejan Stefanovic, presedintele sindicatului jucatorilor din Slovenia (SPINS), care sustine ca jucatorii obisnuiti au clauze in contracte care permit plata cu intarziere a salariilor.

Slovenia, Croatia, Cehia si Romania sunt tarile in care jucatorii nu se bucura de protectia unor contracte de munca obligatorii pentru cluburi, conform FIFPro.

UEFA a reusit sa reduca datoriile cluburilor catre jucatori, inclusiv restante salariale, prin inasprirea conditiilor de licentiere. Forul european admite insa ca poate actiona doar in cazul cluburilor calificate in cupele europene, iar celelalte cluburi trebuie sa respecte propriile regulamente de licentiere din federatiile lor.

Modifică setările cookies