La ce se gândește Eugen Neagoe după victoria Universității Craiova cu FC Argeș

universitatea craiova - fc argeș Etapa 28 Eugen Neagoe Superliga Superliga Eugen Neagoe / Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Martie 2023, 21:38
Data actualizarii: Miercuri 01 Martie 2023, 21:38

Cele două formații s-au duelat în etapa cu numărul 28 din Superligă.

Universitatea Craiova și-a consolidat poziția a cincea din prima jumătate a clasamentului, cu 48 de puncte. Oltenii se află, așadar, la trei distanță de FCSB și, în cazul în care Rapidul va învinge la Botoșani, la patru puncte, de giuleșteni.

La ce se gândește Eugen Neagoe după victoria Universității Craiova cu FC Argeș

După meci, Eugen Neagoe a vorbit despre evoluția elevilor săi și a evidențiat faptul că se gândește la meciul din etapa viitoare cu Petrolul Ploiești. Ultima confruntare dintre olteni și „lupii galbeni” s-a terminat 2-1, în turul campionatului.

„Nici nu are importanță cum s-a marcat golul, e o victorie meritată, clară, fără niciun dubiu. Am avut șase jucători sub 21 de ani, n-am avut niciun jucător de peste 30 de ani. A ajuns cel mai în vârstă Vătăjelu, veteranul echipei.

Am forțat, am jucat și cu doi atacanți, am încercat să mai marcăm, am avut ocazii, dar, din păcate, nu am reușit să marcăm golul doi. Puteam să marcăm și cred că reflecta realitatea din teren. A fost o dominare totală în repriza a doua, băieții merită felicitări pentru atitudine, pentru determinare, pentru ce au arătat în repriza a doua.

Nu am încercat niciodată să găsesc scuze când am avut reprize mai modeste. Ne lipsește foarte mult Nicușor Bancu, un jucător nu important, foarte important pentru echipa noastră, este liderul acestei echipe. Ne lipsește Mihai Căpățână, ne lipsește Ștefan Baiaram, Raul Silva nu a fost nici în lot pentru că acuza o stare de oboseală. Sunt decizii pe care le luăm și pe care ni le asumăm.

Acum ne gândim la următorul joc, de la Ploiești, va fi un meci dificil, în compania unei echipe bune, cu jucători buni, Grozav, Budescu, Papp, care a plecat de la noi. Din păcate, acolo e terenul așa cum este, dar nu trebuie să stăm cu gândul la teren, trebuie să jucăm cât mai bine.

Suporterii au dreptate să ceară mai mult, sunt obișnuiți cu fotbal de calitate și cred că am practicat un fotbal de calitate în repriza a doua. Mi-aș dori să o facem 90 de minute, dar este destul de greu, nici echipele foarte mari din Europa nu reușesc să ducă ritmul 90 de minute”, a spus Eugen Neagoe după meci.

Universitatea Craiova - FC Argeș 1-0

După o primă repriză tăcută, Costinel Tofan a comis un henț impardonabil în minutul 73, iar asta a generat penalty-ul din care Andrei Ivan a înscris unicul gol al meciului și a adus victoria pentru olteni.

După acest rezultat, Universitatea Craiova a înregistrat a 14-a victorie în campionat și a acumulat, în consecință, 48 de puncte. De cealaltă parte, FC Argeș a bifat al 14-lea eșec și deține doar 26 de puncte, aflându-se în „zona fierbinte”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!