VIDEO EXCLUSIV Jucătorul care l-a impresionat pe Marica după Belarus - România: "De mult timp n-am mai văzut ca el! El e baza, el e viitorul"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Octombrie 2023, 21:18
Data actualizarii: Vineri 13 Octombrie 2023, 21:15

Ciprian Marica, fostul atacant al echipei naționale, a analizat meciul Belarus - România 0-0, din preliminariile EURO 2024.

Marica (75 de meciuri și 25 de goluri la naționala României) s-a arătat dezamăgit de prestația României, iar singurul element pe care se bazează în lupta pentru calificarea la EURO 2024 este norocul de care familia Iordănescu a dat dovadă până acum la prima reprezentativă.

Ciprian Marica: "Denis Drăguș? N-am mai văzut de mult timp un atacant cu calitățile lui la echipa națională"

Întrebat dacă este dezamăgit de prestația lui Alibec, acționarul Farului a transmis că atacantul nu a fost pus în valoare de stilul de joc al lui Edi Iordănescu, iar ulterior a mutat atenția către Denis Drăguș. Marica spune că atacantul lui Gaziantep, format la Academia Hagi, este atacantul de care naționala României are nevoie.

"Din păcate, n-avem o idee clară de joc, cel puțin în compartimentul ofensiv. N-am fost în stare să-i deschidem și să avem mai multe ocazii și suferim la omogenitate, la relații de joc. Ne bazăm foarte mult pe calitatea individuală a jucătorilor. Sper ca totuși să avem șansă. Familia Iordănescu a demonstrat până acum că șansa și norocul a fost de partea lor. Ne bazăm că vor reuși să o scoată la liman, cu toate că jocul nu convinge.

I-am văzut pe jucători demoralizați după meci. Jocul nu îți dă prea mari speranțe și te lași în soarta norocului, e singurul lucru de care te mai poți agăța.

Vom bate Andorra la scor, dar nu cred că Andorra este adversarul este adverarul de care să te temi sau să-ți faci griji. Noi trebuia să câștigăm cu Belarus. Acolo trebuia să demonstrăm că merităm pe fondul unui joc bun.

Sperăm să trecem peste Israel la final. Acum depinde și de cum vor gestiona ei situația cu războiul și cât de afectați vor fi. Nu vor juca acasă mai mult ca sigur, jucătorii vor fi afectați, situația nu e una roz. Speram ca în toată situația asta tragică să fim cei care vom beneficia și să-i prindem într-o pasă proastă.

Nu, nu m-a dezamăgit Alibec. E greu să-ți iasă jocul atât timp cât nu este un concept și o idee clară pentru tine, așa cum era la Farul. E greu, însă ce mă bucură este că-l descopăr acest încă puști Drăguș. De mult timp n-am mai văzut un jucător care să aibă calitățile lui și să joace număr 9. 

Eu cred că ăsta e numărul 9 de care avem nevoie la echipa națională. Un jucător care are pătrundere, viteză, determinare, tehnică bună. Cred că n-am mai văzut de mult timp un atacant cu calitățile lui la echipa națională și cred că ar trebui să-l exploatăm la maxim. În el să fie baza, el este viitorul. Cunoscând jucătorii românii, nu văd altul care să fie de nivelul lui", a spus Ciprian Marica, pentru PRO TV și Sport.ro.

Denis Drăguș, titularizat în flancul stâng al atacului României, a jucat 77 de minute în meciul cu Belarus. Pentru bucureștean a fost al cincilea meci sub tricolor la nivel de seniori.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!