Liga 1

"Jucam cu 20-30.000 de oameni in tribune, avem salarii de 8000 € platite la zi!" Liga I, sub liga a 3-a din Germania? Dezvaluirile lui Miriuta

Vasile Miriuta a dat fotbalul romanesc pe liga a 3-a germana. Nu regreta deloc!

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 19:07
Data actualizarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 19:34

Vasile Miriuta spune ca liga a 3-a din Germania ofera conditii mai bune decat Liga I. Fotbalul se joaca pe stadioane pline, iar discutiile legate de intarzierile salariale pur si simplu nu exista.

Miriuta a inceput sezonul pe banca vicecampioanei Romaniei, ASA Targu Mures, iar luna trecuta a acceptat oferta echipei la care si-a petrecut o buna parte a carierei de fotbalist, Energie Cottbus.

"Ma simt excelent aici. Sincer sa fiu, nu mi se pare un pas in spate. Am vazut aceasta oferta si ca pe o oportunitate de a intra in fotbalul german."

"Sa stiti ca e un nivel bun. Sunt cateva echipe foarte bune, ca Dresda, Aue, Rostok, echipe cu traditie, care au fost in prima liga, Magdenburg... Sunt echipe care au zeci de mii de spectatori in tribune si jucatorii dau totul pe teren, pentru suporteri."

"La Magdenburg au fost 20.000 de oameni, la noi acasa am avut 8000 si in ce situatie suntem! Sunt meciuri care se joaca cu casa inchisa, unde se vand 30.000 de bilete cu o saptamana inainte."

"Jucatorii au salarii de 5000 de euro, de 7000, 8000. Poate la Dresda sa fie mai mari."

"Aici nu se pune problema sa intrebi cand intra banii. Daca nu ai bugetul la inceputul sezonului, nu esti inscris in campionat.", a declarat Vasile Miriuta in ProSport.

Citeste interviul complet AICI

Energie Cottbus e pe locul 17 in clasament. Dinamo Dresda e lider detasat in Liga a III-a germana.

Modifică setările cookies