csa steaua FCSB - CFR Cluj Ghencea Ioan Andone Superliga

"Își riscă libertatea". Șefii de la CSA Steaua pot fi sancționați dacă se opun închirierii stadionului

CFR Cluj este lider în Liga 1, însă diferența față de FCSB s-a micșorat la doar două puncte cu trei etape înaintea încheierii playoff-ului.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Mai 2022, 21:19
Data actualizarii: Marti 03 Mai 2022, 21:41

Roș-albaștrii sunt obligați, din nou, să se mute de pe Arena Națională, găsindu-se într-o nouă situație în care trebuie să își caute un nou stadion pe care să dispute meciurile de pe teren propriu. FCSB a făcut cerere pentru a juca în Ghencea, însă s-a lovit de noi reacții negative, venite chiar și din partea ministrului Apărării, Vasile Dîncu. 

Gigi Becali a vorbit la "Ora exactă în sport" despre situația echipei sale în legătură cu situația stadioanelor și a venit cu o propunere inedită. Patronul FCSB a declarat că își dorește să vorbească cu liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, pentru a discuta cu liderii galeriei lui Rapid, în cazul în care ar exista posibilitatea ca FCSB să joace meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a playoff-ului, pe arena din Giulești. 

Ioan Andone este de părere că partida dintre cele două ar trebui să se desfășoare pe stadionul Ghencea, deoarece nu există vreun cadru legal pentru a fi refuzată închirierea arenei pentru diferite evenimente.

"Nu e posibil de la bugetul statului să suporți cheltuielile. Ești pe minus, și Ghencea e pe minus, și Arcul de Triumf. Stadioanele astea sunt făcute din bugetul statului și sunt făcute să producă bani, să nu producă pierderi.

Atunci tu trebuie să închiriezi, să-l dai la evenimente. E un lucru prostesc să nu înțeleagă lumea. Nu, domnule, dacă vrea Rapidul să joace în Ghencea, închiriază-i stadionul!

Să nu plătim noi, că noi plătim toate pierderile astea, nu le plătește CSA Steaua sau nu le plătește Federația de Rugby. Oamenii care răspund, cei care administrează la CSA, pot în viitor să aibă dosare penale pentru proastă administrare. E o proastă administrare, e pierdere de bani. Nu au argumente.

La fel e cu stadionul de rugby. Da, domnule, a fost făcut pe banii Federației de Rugby? Nu, domnule! Lumea la noi crede că, dacă cineva ți-a dat ceva în administrare, deja te-a făcut proprietar.

Ți l-a dat să-l faci rentabil, nu ți l-a dat să pierzi bani. Da, eu văd (n.r.: ca FCSB să joace în Ghencea). Nu cred că se vor putea opune la infinit. (...) Dă-le voie celorlalți steliști să se ducă pe stadionul ăsta. Nu e posibil așa ceva! N-au cum să riște, își riscă libertatea până la urmă", a spus Ioan Andone, potrivit as.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!