INTERVIU EXCLUSIV | Ce alege Mircea Lucescu dupa plecarea de la nationala Turciei: "Eu cred ca am facut un lucru extraordinar acolo!"

Mircea Lucescu mai are la dispozitie trei luni sa ia o decizie cu privire la viitorul carierei sale.

Mircea Lucescu e liber de contract dupa ce a reziliat contractul cu federatia turca si si-a dat un ragaz de trei luni pentru a lua o decizie.

Lucescu exclude din start varianta unei echipe nationale. Daca va mai semna un contract, va fi doar cu un club, si nu cu o federatie.

"Doar o echipa de club"


"E mult mai bine la o echipa de club, acolo antrenezi efectiv, poti sa transmiti filozofia ta de a antrena."

"La o echipa nationala, munca este diferita, ai la dispozitie doar cateva zile sa incerci sa motivezi jucatorii."

"Relatia selectionerilor cu jucatorii este esentiala, e nevoie de o relatie de prietenie chiar, de intelegere", spune Mircea Lucescu intr-un interviu pentru PRO TV.

"Nimeni n-a avut curajul sa reconstruiasca nationala Turciei"


Mircea Lucescu si-a reziliat contractul cu federatia turca, cu mai mult de 6 luni inainte de termen.

"Eu terminam contractul la 1 august, dar am reziliat dupa o discutie cu oficialii federatiei, e vorba de fostul vicepresedinte de la Galatasaray si fostul vicepresedinte de la Besiktas. Ei au venit la Bucuresti si m-au rugat sa preiau nationala Turciei, pentru ca era nevoie de reconstruirea echipei, nimeni nu ar fi avut curaj sa o faca."

"Am hotarat sa promovez jucatori tineri, si am promovat jucatori tineri care erau foarte talentati, dar nu erau titulari la echipele lor de club."

"Eu am spus ca prefer sa am in echipa jucatori tineri, de perspectiva, care nu joaca la echipele lor de club, decat jucatori cu experienta, care la fel, nu joaca la echipele lor. In felul asta incerci sa creezi un viitor pentru echipa nationala."

"Pana la 1 iunie iau o decizie"


"Turcii au facut si marea greseala ca nu au avut limita de jucatori straini. Practic, echipele pot juca cu 11 jucatori straini, iar asta a facut ca echipele din Istanbul sa se bata intre ele pentru jucatorii cu multa experienta. N-au mai reusit sa promoveze jucatori tineri."

"Am avut o discutie cu presedintele federatiei, in care i-am zis ori imi prelungiti contractul, iar echipa asta pe care am construit-o sa mearga mai departe, ori plec. Si mi-a spus: <<Nu putem, pentru ca eu nu voi mai fi presedinte, iar noul presedinte va alege un nou selectioner.>>"

"I-am zis <<In regula, atunci mai bine ne despartim, numiti un antrenor care sa inceapa si sa termine competitia>>."

"Puteam sa stau foarte bine sa imi iau banii, dar asa m-am eliberat complet si de la 1 iunie pot prelua o echipa. Nu stiu deocamdata ce voi face in continuare."

VIDEO PROTVPLUS.RO

Peste 145.000 de persoane, programate pentru vaccinare cu Pfizer. În ce județe mai sunt locuri
BRAT

Modifică setările cookies