Darius Olaru Sorin Cartu Universitatea Craiova Superliga

Încă o 'ratare' pentru Universitatea Craiova! Oltenii puteau transfera jucătorul cheie de la FCSB: „Specialiștii lui Rotaru l-au influențat!” 

Darius Olaru (25 ani) este unul dintre cei mai buni fotbaliști din Superliga României în acest sezon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 19:56
Data actualizarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 19:57

Căpitanul de la FCSB are un start excelent de sezon și este cel mai bun marcator al vicecampioanei României, având deja șase reușite în campionat și două assist-uri. Cariera sa putea însă să fie mult diferită, dacă oficialii Universității Craiova ar fi fost mai inspirați. 

Cum a ratat Universitatea Craiova transferul lui Darius Olaru 

Sorin Cârțu, fostul președinte de la Universitatea Craiova, l-a lăudat pe Darius Olaru în repetate rânduri pentru prestațiile avute și a făcut o dezvăluire neașteptată. Fostul antrenor a declarat că mijlocașul ar fi putut ajunge în Bănie, însă finanțatorul Mihai Rotaru a fost influențat negativ în acest sens. 

Plecarea lui Darius Olaru de la Gaz Metan Mediaș s-a produs într-un moment în care gruparea avea mari probleme financiare, iar echipele puteau specula. Cu toate astea, oltenii au ales alți fotbaliști pentru a-i transfera, în detrimentul lui Olaru, care a și confirmat. 

„Vă luați toți după mine cu Olaru. V-am zis că e preferatul meu de acum 10-12 emisiuni. Îmi place! E un preferat al meu. Nu știu dacă e cel mai bun, mie îmi place maxim.

Și stau și mă gândesc că Olaru era la Gaz Metan Mediaș și d-asta se mai supără lumea pe mine, dar eu am dreptate. Influența care a fost asupra lui Mihai Rotaru nu a fost de bun augur. L-au influențat în multe atitudini și decizii negative.

În acel moment, Universitatea Craiova putea să ia orice jucător de la Gaz Metan Mediaș, la ce foame era acolo și lipsă de bani. Și tu nu îl alegi p-ăla.

Puteai să iei orice! Era foame! Eu nu eram la echipă atunci, dar pe influența negativă pe care o avea Ivan s-a ales Ivanov, Bic, Fortes. U Craiova a luat 3 jucători de la Gaz Metan! Care era problema? Olaru era un copil, cum să nu vezi calitatea lui.

(n.r. – cine l-a influențat negativ pe Rotaru?) Specialiștii lui, pe care îi are pe lângă el. (n.r. – Olaru putea fi jucătorul Craiovei?) Absolut! Cum Olaru a plecat la FCSB, putea să vină la Craiova. S-au luat Ivanov și Bic înaintea lui Olaru la FCSB.

Aici au fost luate decizii greșite pe influențe. Că ce calitate are X sau Y și uite așa echipa s-a încărcat cu jucători care ulterior au fost dați fără avantaje”, a dezvăluit Sorin Cârțu la Fanatik

Darius Olaru a semnat cu FCSB în ianuarie 2020, după ce vicecampioana a plătit 600.000 de euro în schimbul său către Gaz Metan Mediaș. 

  • 5.3 milioane de euro este cota lui Darius Olaru conform Transfermarkt. 
  • 6 goluri și 3 assist-uri a reușit mijlocașul în 15 meciuri jucate până acum. 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!