INCA O LOVITURA! Dupa ce a pierdut titlul, Becali pierde si sponsorul de pe piept. Contractul era de 500.000 de euro pe an

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2016, 09:16
Data actualizarii: Marti 19 Aprilie 2016, 09:23

Steaua - Dinamo! Miercuri, 21:30, LIVE LA PRO TV! Bucurati-va de fotbal!

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance SA, in urma unei analize diagnostic de supraveghere si a unui raport de control inopinat care au scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului societatii, potrivit unui comunicat al institutiei.

Printre cele mai importante probleme identificate in situatia societatii sunt gradul ridicat de subadecvare a rezervelor de dauna, de 43%, si coeficientul de lichiditate de 0,83 pentru activitatea de asigurari generale, care nu respecta prevederile normelor in vigoare.

"Actiunile de control si analiza au mai relevat, pentru sfarsitul anului 2015: intarzieri importante la plata despagubirilor aferente daunelor Carte Verde, fiind inregistrate la B.A.A.R. cereri de chemare in garantie, cu consecinte negative asupra intregii piete de asigurari RCA din Romania; o datorie semnificativa aferenta cedarii in reasigurare a riscurilor incluse in clasa 10 — RCA, reprezentand aproximativ 85% din totalul datoriilor fata de reasiguratori; o expunere ridicata la risc, reprezentand totalul sumelor asigurate pentru politele in vigoare, raportat la valoarea activului net inregistrata de societate la aceeasi data, la clasa 15 — Asigurari de garantii, incheiate pe teritoriul Romaniei si in Spatiul Economic European; absenta unei evaluari, pe o baza prudenta, a sumelor de incasat de la societati afiliate si diversi debitori, cu valori si vechimi semnificative, fara a tine cont, de asemenea, de deprecierea creantelor respective", se precizeaza in comunicat.

Prin decizia ASF, activitatea de subscriere a Societatii de Asigurare — Reasigurare City Insurance S.A. va fi totodata limitata la 75% din totalul sumelor de asigurare brute inregistrate in anul 2015, mai putin clasa 15 — Asigurari de garantii, unde subscrierea de noi contracte de asigurare va fi interzisa. Politele de asigurare deja emise raman valabile pana la data expirarii.

Sursa: Agerpress

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!