OPINIE Imperturbabilul domn Neluțu. Caramavrov îi face portretul celui mai elegant antrenor din Liga 1

Ioan Ovidiu Sabau Florin Caramavrov Liga 1 Nelutu U Cluj Superliga Ioan Ovidiu Sabău
Florin Caramavrov
Data publicarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 21:00
Data actualizarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 20:58

Ca să nu zic de alții, mai bine să vorbesc despre mine: mă enervez în trafic, la coadă la supermarket, pe facebook, când îmi vin facturile astea grosolane, când mai crește o dată kilu' de carne.

Mă scot din sărite nesimțiții de toate categoriile, îmi vine să mă iau de gât cu ăștia care n-au făcut nimic de „treijdă” ani în țara asta. „Sunt nevricos și nu știu ce-aș fi în stare”, vorba lui Caragiale. 

Ei, bine, imperturbabilul domn Neluțu este întotdeauna calm. Cred că el nici măcar n-a plâns când s-a născut, poate o fi scâncit, nu știu exact, dar în niciun caz n-a plâns.

  • Ioan Ovidiu Sabău

Imperturbabilul domn Neluțu

Cum să apari mereu așa, ca un Sfinx, privind în zare și explicând ce ai făcut bine, ce ai făcut rău, de ce echipa ta a pierdut două puncte sau meciul? Să nu te deranjeze că arbitrul a dat un aut anapoda sau că n-a mai prelungit prelungirile cu 27,5 secunde. Sau că adversarul a tras de timp grosolan. Sau că a plouat afară. Sau că terenul avea o porțiune peticită. Sau că reporterul a pus o întrebare nelalocul ei. De unde atâta decență?

Să vorbești mereu în același ritm de bătăi de inimă. E posibil, nu sunt sigur, n-am consultat un specialist, să-i lipsească ceva din sistemul nervos. Probabil că nu i se declanșează niciodată hormonii stresului, nu îi crește ritmul cardiac când dă indicații la marginea terenului sau când ar trebui să se simtă nedreptățit. Sau poate că a descoperit vreo metodă neconvențională prin care își ține nervii în frâu. 

Într-o lume în care nu ne mai avem de mult timp ca frații, într-o junglă în care ne mâncăm permanent și în care se promovează indecența, impostura și grobianismul, normalitatea domnului Neluțu e anormală!

Despre domnul Neluțu Sabău, probabil v-ați dat seama că despre el este vorba, vorbim din an în Paște sau de Sărbătorile de iarnă, că tot se apropie. Pe ignoranți și pe trufași, pe cei care ne jignesc inteligența și bunul simț, îi promovăm zilnic.

Și nici nu ne dăm seama câtă nevoie avem de oameni morali, corecți, calmi în fotbalul românesc și în țara asta plină de oameni triști și nervoși... Avem atâta nevoie de domnul Neluțu...

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!