Ilie Dumitrescu a dat verdictul: „Nu înțelege nimeni în fotbalul românesc!” Mesaj pentru Tavi Popescu 

Ilie Dumitrescu Ianis Hagi Liga 1 Octavian Popescu Superliga
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 13 Martie 2022, 20:33
Data actualizarii: Duminica 13 Martie 2022, 20:48

Ilie Dumitrescu a vorbit despre problemele majore din fotbalul românesc și a dezvăluit ce ar trebui să facă tinerii jucători dacă vor să facă performanță. 

Fostul fotbalist a comentat situația fotbalului din România, punctând care sunt pașii pe care jucătorii trebuie să îi urmeze în carieră pentru a-și asigura succesul. Analistul a evidențiat cazul lui Octavian Popescu (19 ani), cel mai bun jucător al FCSB-ului din acest sezon, care a fost extrem de lăudat pentru prestațiile sale. 

Avertismentul lui Ilie Dumitrescu pentru tinerii jucători 

Tânărul jucător este deja văzut ca și transferat la echipe importante din Europa, însă Ilie Dumitrescu avertizează că întâi trebuie să ajungă la un anumit nivel, în special fizic, pentru a putea face față fotbalului din afară.  

„Sunt niște etape extrem de importante în dezvoltarea unui jucător. Trebuie să te impui, să devii o certitudine și un lider incontestabil în echipă. Apoi urmează nivelul doi. O exprimare consistentă și realizări în cupele europene, după care în echipa națională.

Abia apoi vorbim de un jucător care a ajuns la un anumit nivel și poate să facă pasul la o echipă importantă. El are nevoie de o educație sănătoasă, de la modul de antremament, viața privată, vitaminizare, nutriție, să facă nu 1.000, 2.000 de abdomene pe zi, forță. Trebuie să-ți dai seama ce se joacă la cel mai înalt nivel, să te uiți la Champions League și să-ți dai seama de greutatea și de presiunea acestui nivel. 

Să crești, să te antrenezi, să nu fii mulțumit că ai marcat cu Voluntari un gol. Este o imagine frumoasă, de perspectivă, are potențial.  Dar, are nevoie de câteva lucruri”, a decarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport. 

Ilie Dumitrescu l-a oferit exemplu pe Ianis Hagi: „Îmi aduc aminte de el când a plecat! Au făcut antrenamente speciale!” 

Analistul a vorbit despre ce consideră el a fi principala problemă a fotbalului românesc, oferindu-l exemplu pe Ianis Hagi și pregătirea specială de care a avut parte în momentul în care a plecat din România. 

„Mi-aduc aminte de Ianis Hagi când a plecat din România și când a revenit. A fost o schimbare, pentru că s-a pregătit individual, au făcut antrenamente de forță, speciale, cu Ianis.

Nu înțelege nimeni în fotbalul românesc, dar e extrem de important să investești în antrenori care să lucreze cu jucătorii tineri.

Mbappe, când a apărut la Monaco, la nici 18 ani, arăta la dfel ca jucătorii experimentați. Tavi Popescu trebuie să facă 2500 sau 3000 de abdomene zilnic”, a adăugat analistul. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!