Liga 1

EXCLUSIV Iftime, declarația zilei: ”Dacă fotbalul românesc ar merge bine, m-aș lăsa mâine. Dacă merge prost, mai stau un pic”

După ce a zis că ”aerul fotbalului românesc nu e respirabil” pentru el, Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a venit cu clarificări.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 18:20
Data actualizarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 18:41

Nu vrea să vândă echipa și spune, în exclusivitate pentru www.sport.ro, ce îl ține aproape de fotbalul din Liga 1. Omul cu banii de la Botoșani trage și un semnal de alarmă.

Iftime, declarația zilei: ”Dacă fotbalul românesc ar merge bine, m-aș lăsa mâine. Dacă merge prost, mai stau un pic”

„Nu e o idee pe care o arunc și las în aer. Am răspuns că fotbalul nu e pentru mine o zonă care să mă emuleze, să mă țină în priză, să mă facă să mă gândesc la lucruri foarte, foarte serioase. 

Deși faptul că merge prost, mă enervează cel mai tare și încerc să caut soluții. Dacă fotbalul românesc ar merge bine, probabil că m-aș lăsa mâine. Dacă merge prost, mai stau un pic. 

Asta nu înseamnă că sunt entuziasmat de fotbalul din România. Aș trage și un semnal de alarmă, poate mulți nu iau în serios chestia asta. Fotbalul e, poate, cel mai mare spectacol mondial de care orice civilizație are nevoie.

Fotbalul e și management, oameni cu multă minte, nu doar o chestie întâmplătoare. Investesc azi, azi sunt primar, fac o echipă, la patru ani pică primarul, a murit echipa. Nu e deloc așa”, a spus Iftime, pentru www.sport.ro.

În ultimele două sezoane, FC Botoșani a reușit să ajungă în play-off, reușind chiar și o calificare în preliminariile Europa League. 

Acum, moldovenii tremură pentru un loc în primele șase. Ocupă chiar ultimul loc care asigură calificarea în play-off, cu 28 de puncte, la egalitate cu Rapid și Universitatea Craiova, și la un singur punct de prima din play-out, FC Argeș.

Ce a declarat Valeriu Iftime

„Da, vreau să mă las. Dacă găsesc un investitor, vând. Aerul fotbalului românesc nu e deloc respirabil pentru mine. Am alte lucruri de făcut. Nu producem spectacol, nu producem o imagine coerentă. 

Motivul? Din cauza acestor patroni. Liga și Federația au și ele o responsabilitate enormă. Vreau să plec nu pentru că nu-mi place. Plec pentru că fotbalul românesc nu produce nimic. Fotbalul trebuie să producă fericire oamenilor, dar peste tot în jur produce numai angoase. Noi mimăm fotbalul, sunt doar greșeli de arbitraj și patroni excentrici. Fotbalul mă scoate din orice circuit al normalității”, spunea Iftime, la Digi Sport.

Modifică setările cookies