Homofob, antisemit si condamnat la inchisoare, apoi reabilitat cu scrieri religioase! Becali, mai controversat ca Berlusconi si Arkan

Autor: Sport.ro
Vineri 10 Aprilie 2015, 18:11

	Homofob, antisemit si condamnat la inchisoare, apoi reabilitat cu scrieri religioase! Becali, mai controversat ca Berlusconi si Arkan

•Publicatia britanica Goal.com prezinta astazi un material care ii are in centru pe cei mai controversati patroni din istoria fotbalului
•Surprinzator sau nu, Gigi Becali ocupa primul loc, "CV-ul" sau in ceea ce priveste controversele fiind chiar mai bogat decat al unor afaceristi precum Silvio Berlusconi sau Aurelio De Laurentiis

Gigi Becali a socat de-a lungul celor mai bine de 10 ani petrecuti ca patron al Stelei. Implicat in nenumarate scandaluri, fie ca a fost vorba despre certuri cu alti patroni, cu jucatorii sau cu diversi oameni de fotbal, ajuns in presa internationala dupa mai multe declaratii antisemite, xenofobe sau indreptate impotriva comunitatii gay, dar si incarcerat pentru un an si 11 luni, seful Stelei este de departe cel mai controversat om din sportul romanesc.

Si nu numai de la noi! Gigi Becali a reusit "performanta" de a ajunge primul si intr-un top intocmit de celebra publicatie britanica Goal.com, care il numeste "cel mai nebun patron de club din toate timpurile".

Englezii au prezentat astazi un material despre cei mai controversati afaceristi din fotbal, plasandu-l pe Gigi Becali pe prima pozitie a topului.


"Recent eliberat din inchisoare, Becali a socat prin nenumarate declaratii. In 2010 a spus ca nu va transfera in viata lui un fotbalist gay, iar intr-o alta situatie a refuzat sa-l ia pe Florent Sinama-Pongolle pentru simplul motiv ca acesta este de culoare. Becali a mai facut de-a lungul anilor nenumarate remarci antisemite. A fost condamnat si inchis in 2013, insa a continuat sa faca bani si in aceasta situatie. Daca aveti dubii in ceea ce priveste parerea lui Gigi Becali despre sine, este de mentionat ca in 2005 a comandat o pictura care il are in centrul picturii lui Leonardo Da Vinci, Cina cea de taina. In locul lui Iisus Hristos si al apostolilor aparea el si fotbalistii Stelei. Acum, Becali spune ca este un om schimbat, dupa ce l-a gasit pe Dumnezeu in spatele gratiilor"
, suna descrierea facuta de publicatia Goal.com

Gigi Becali este prezentat ca fiind un patron chiar mai controversat decat Zeljko Raznatovic, cunoscut si sub numele de Arkan. Criminal de razboi, asasinat la inceputul anilor 2000, Arkan a condus ani de zile clubul Obilic, din Serbia.

Alaturi de Arkan, in topul Goal.com apar si nume precum cele ale lui Luciano Gaucci, patronul care l-a legitimat pe fiul lui Muamar Al Gaddafi si care l-a dat afara pe sudcoreeanul Ahn Jung Hwan de la Perugia pentru simplul motiv ca a eliminat Italia de la Campionatul Mondial din 2002. Gaucci a fugit in Republica Dominicana dupa ce a bagat Perugia in faliment.

Desigur, din top nu putea lipsi Silviu Berlusconi, patronul care a facut din AC Milan un club urias, dar care a ocupat si functia de prim ministru al Italiei. De asemenea, Zdravko Mamic, cel care a recunoscut public ca a facut blaturi ca sef al lui Dinamo Zagreb, fiind suspendat pe viata, apare in top 10.

Topul complet poate fi vazut AICI

Evaluare Națională 2021. Vezi subiectele și baremul la Limba și literatura română
BRAT
Modifică setările cookies