"Gica Popescu se poate gandi in cateva zile la eliberare!" Ce s-a intamplat astazi, in ziua in care fostul capitan al nationalei astepta sa iasa din inchisoare

Gica Popescu a asteptat astazi cu sufletul la gura decizia instantei.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Octombrie 2015, 19:35
Data actualizarii: Luni 19 Octombrie 2015, 19:36

UPDATE: "Gica Popescu se poate gandi in cateva zile la eliberare!"

"Exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului si ca aceasta si-a format o atitudine corecta fata de valorile sociale astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional.", se arata in sentinta Judecatoriei Sectorului 4.

Ovidiu Oanta, Stirile ProTV: "Chiar daca sentinta este extrem de favorabila, Gica Popescu mai are de asteptat cateva zile pana sa-si faca bagajele si sa se gandeasca cu adevarat la libertate. Dosarul sau de eliberare conditionata a fost cerut de procurorii DNA ca sa motiveze contestatia, cata vreme cei care au contribuit la trimiterea lui in spatele gratiilor nu sunte deocamdata de acord cu eliberarea lui conditionata."

Pe 4 martie 2014, fostul international a fost incarcerat la penitenciarul de maxima siguranta Rahova. Gica Popescu a fost condamnat in celebrul dosar al transferurilor la 3 ani, o luna si 10 zile pentru fraude in transferurile de fotbalisti. Dupa perioada de carantina, a fost transferat impreuna cu George Copos si Mihai Stoica la Penitenciarul Jilava.


Fostul capitan al nationalei poate fi liber dupa un an, sapte luni si doua saptamani de inchisoare. Judecatoria sectorului 4 din Bucuresti va analiza azi dosarul lui Gica Popescu, condamnat la 3 ani si o luna in Dosarul Transferurilor.

Judecatorii i-au admis cererea de eliberare conditionata in urma cu doua saptamani, insa procurorul DNA a facut recurs motivand ca dosarul fostului fotbalist este incomplet. Popescu a scris patru carti la inchisoare, insa acestea nu au fost prezentate la dosar.

Popescu ar fi al treilea condamnat din Dosarul Transferurilor care iese din inchisoare, dupa George Copos si Jean Padureanu.

Urmatorul care asteapta sansa eliberarii conditionate este MM Stoica, insa in luna decembrie. El si Popescu sunt asteptati impreuna la Steaua din primavara, chiar daca sunt interzisi in fotbal. 

Modifică setările cookies