Gică Popescu explică de ce fiul său, Nicolas, nu s-a impus la FC Voluntari și Farul Constanța

Gica Popescu Farul Constanta fc voluntari Gheorghe Popescu Nicolas Popescu Superliga Nicolas Popescu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 21:39
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 21:54

Trimis la FC Voluntari să joace, Nicolas Popescu a revenit la Farul Constața după 5 luni în care a bifat 77 de minute. 

Nicolas Popescu (20 ani) a fost transferat de FC Voluntari în vara acestui an. Însă, Liviu Ciobotariu (51 ani) i-a acordat doar 77 de minute, acumulate în 4 prezențe, fiului legendarului Gică Popescu (55 ani). 

Gică Popescu a dezvăluit că Nicolas Popescu a avut probleme la genunchi 

În a treia zi din 2023, FC Voluntari a emis un comunicat oficial în care anunță că angajamentul cu închizătorul format la Academia Hagi s-a reziliat și că acesta va reveni la Farul Constanța. La o saptămână distanță a venit și explicația lui Gică Popescu. Președintele clubului din Dobrogea a mărturisit că, în ultimii ani, fiul său s-a confruntat cu probleme la genunchi din cauza creșterii bruște în înălțime. Acesta fiind principalul motiv pentru care Nicolas nu poate să dea randamentul dorit la antrenamente. 

„A revenit acasă, dar eu am ţinut mult să meargă la Voluntari. A crescut mult în ultimele luni, în înălţime, şi a tot avut probleme la genunchi, la tendoane, s-a chinuit foarte mult. 

Am fost şi la un doctor în Barcelona, care a zis că putem să mergem peste tot, pentru că e o perioadă de creştere şi se va înălţa foarte mult.

Şi s-a înălţat, se înalţă în continuare, doi ani de zile nu a putut să se antreneze aşa cum îşi dorea. Am zis să mergem la Voluntari, a făcut un program de pregătire cu un preparator foarte bun, să îşi întărească muşchii, să susţină mai bine ligamentele.

Am crezut că va juca mai mult la Voluntari, aceasta a şi fost promisiunea, am discutat cu Ciobotariu, dar din păcate nu a jucat. Probabil e şi vina lui Nicolas, habar n-am! Sper ca acum să fie bine fizic şi să joace”, a povestit Gică Popescu la Prima Sport

Nicolas Popescu, unul dintre cele trei genii de la Academia Hagi

În 2022, Gică Popescu oferea o declarație îndrăzneață. Fostul căpitan al Barcelonei dezvăluia că Gică Hagi i-a spus clar că de la înființarea școlii de fotbal a văzut cum se dezvoltă trei genii: Ianis Hagi (24 ani), Tudor Băluță (23 ani) și fiul său, Nicolas. 

„Gică mi-a spus anul trecut că la el în Academie au fost trei genii: Ianis, Tudor Băluță și Nico, băiatul meu. Eu sincer mă așteptam să joace mai mult. Dar trebuie să recunoaștem că din punct de vedere fizic a avut niște lipsuri.

A crescut foarte mult, 20 și ceva de centimetri, a avut probleme cu ligamentele, cu mușchii. Oasele se dezvoltă mai repede decât mușchii, a avut nevoie de un program de elasticitate musculată, să țină pasul cu creșterea. Acum e stabil din punct de vedere fizic, dar ca orice copil la vârsta lui, trebuie să joace.

Hagi îl vede la fel de talentat, însă crede în continuare că din punct de vedere fizic mai are anumite lipsuri pe care e normal ușor-ușor să le acopere. E un tip longilin, pe ăștia cu segmente lungi e greu să pui mușchi repede, e nevoie de timp mai mult decât la unul cu centrul de greutate jos”, a declarat Gică Popescu pentru GSP.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!