Galca l-a facut numarul 1, el l-a dat afara! Becali a devenit cel mai de succes patron din ultimii 13 ani! Vezi topul trofeelor

Galca l-a facut numarul 1, el l-a dat afara! Becali a devenit cel mai de succes patron din ultimii 13 ani! Vezi topul trofeelor

Gigi Becali a devenit patronul cu cele mai multe trofee din ultimii 13 ani.

Topul patronilor din fotbalul romanesc, din 2003 incoace, a suferit modificari dramatice la varf. Gigi Becali, patronul Stelei, a sarit de pozitia a treia pana pe primul loc dupa sezonul de vis facut sub comanda lui Costel Galca.

Titlul, cupa si cupa ligii cucerite pe finalul de sezon l-au dus pe Gigi Becali la un total de 10 trofee, cu 2 mai multe decat Paszkany, patronul lui CFR Cluj, si Badea si Borcea, cuplul de actionari ce au tinut Dinamo pana la venirea lui Negoita.

Si in ceea ce priveste performantele europene topul este dominat de Gigi Becali. Acesta a prins de 11 ori grupele europene, Steaua detinand un record absolut in Europa la acest capitol, jucand de 4 ori in grupele UCL si de 7 ori in Europa League, din care s-a calificat de 5 ori in primavara europeana.

CFR-ul lui Pasznaky este urmatorul in topul prezentelor in Europa, cu 3 grupe de Liga, 3 de Europa League si o primavara europeana. Restul echipelor au strans in total 2 primaveri europene, doar Rapidul lui Copos si Urziceniul lui Bucsaru ajungand in primavara europeana.

TOPUL PATRONILOR DIN 2003 PANA ASTAZI

GIGI BECALI - 10 trofee
5 titluri
2 cupe
2 supercupe
1 cupa ligii

ARPAD PASZKANY - 8 trofee
3 titluri
3 cupe
2 supercupe

BADEA & BORCEA - 8 trofee
2 titluri
4 cupe
2 supercupe
 
GEORGE COPOS - 5 trofee
1 titlu
2 cupe
2 supercupe

IOAN NICULAE - 2 trofee
1 cupa
1 supercupa

DUMITRU BUCSARU - 1 trofeu
1 titlu
 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Gradual se vor ridica măsurile
BRAT
Modifică setările cookies