FRF a modificat regulamentul de licențiere pentru Liga 1! Cum pot deveni cluburile înregistrate ca asociații non-profit societăți pe acțiuni

Superliga FRF Razvan Burleanu Superliga Minge Superligă
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 19:00
Data actualizarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 19:03

Cluburile organizate ca asociaţii non-profit vor putea să se transforme în societăți pe acțiuni în pauza competițianală. Noua regulă de care trebuie să țină cont.

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat, vineri, că regulamentul naţional de licenţiere a fost modificat în şedinţa Comitetului Executiv astfel încât cluburile organizate ca asociaţii non-profit de drept privat să fie obligate să îşi păstreze sediul, stadionul pentru a se transforma în societăţi pe acţiuni.

El a menţionat că în momentul de faţă opt cluburi din Superliga sunt organizate ca asociaţii non-profit de drept privat.

„Opt cluburi din Liga I sunt organizate ca asociaţii non-profit. Aceste cluburi au posibilitatea ca de acum înainte în pauza competiţională să îşi transfere licenţa de Liga I sub anumite condiţii.

Una dintre ele este ca noua entitate, care trebuie să fie societate pe acţiuni, trebuie să fie continuatoarea din punct de vedere sportiv. Totodată, noua entitate trebuie să păstreze sediul şi stadionul pe care organizează meciuri. De asemenea dreptul de utilizare a siglei, a denumirii... practic toată această poveste în ceea ce priveşte palmaresul unui club profesionist o vom reglementa în felul acesta.

La fel cum noua entitate trebuie să fie nou înfiinţată, avizată de Ministerul Sportului şi să nu fi desfăşurat nicio activitate până la momentul respectiv. Prin această intervenţie în regulament dăm posibilitatea cluburilor care sunt asociaţii non-profit de drept privat să se transforme în societăţi pe acţiuni”, a spus Burleanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!