Francezii din Liga I si-au povestit COSMARUL din Romania: "E o CAPCANA!" 

Francezii din Liga I si-au povestit COSMARUL din Romania: "E o CAPCANA!" 

Tade descrie problemele de la Steaua, unde toata lumea se uita urat la el, dar recunoaste ca, daca nu juca in Romania, "sotia ar fi trebuit sa fie menajera"

Saptamanalul francez Journal de Dimanche face in ultimul sau numar o radiografie a campionatului romanesc prin ochii catorva jucatori francezi care au jucat si au sau au avut probleme mai mici sau mai mari in Romania. Mickael Caron isi intituleaza articolul "Calatorie in capcanele Romaniei" si pleaca de la problemele uriase de la Petrolul Ploiesti.

Romain Inez este primul exemplu dat de francezi. Fost jucator la Petrolul, acesta povesteste ca, dupa ce n-a mai fost platit cateva luni, a decis sa plece, dar clubul nu i-a luat bilet de avion. "Am jucat si in Bulgaria, iar reputatia acestor tari este buna. Poate fi o capcana"

Fabrice Begeorgi a venit pentru un salariu de 3.000 de euro. In mai, cand a plecat, primise doar salariul pe ianuarie. "Clubul mi-a dat o masina ca sa pot ajunge la antrenament, dar era o pubela! Franele au cedat. Mecanicul mi-a cerut 150 de lei. N-am atins nimic, am refuzat sa platesc eu. Reparatia a intarziat, am amenintat ca nu mai vin sa ma antrenez. Bizar, a doua zi masina era reparata. Nu sunt dezgustat de tara. Fara problemele cu banii, as fi ramas. Dar ca sa semnezi in Romania acum trebuie sa-ti placa să tragi la galere"

Harlem Gnohere isi aminteste cum presedinte (n.r. - probabil Ionut Negoita) a intrat intr-o zi in vestiar: "Daca vreti sa va luati banii, ar fi bine sa luati patru puncte in urmatoarele doua meciuri" Au fost doua victorii si banii au venit. Prima de victorie la Dinamo e 800 de euro. Gnohere castiga mai putin ca la Charleroi, dar tot ia si de la Dinamo 8.000 de euro. "Am primit oferte din Qatar, Arabia Saudita si China cu salariu de 10 ori mai mare. Dar presedintele a refuzat: cere 1 milion de euro pe mine, desi eu am venit gratis"

Tade vine la interviu cu ziaristul de la JDD in Lexus-ul sau de 45.000 de euro. In 2013, CFR ii oferise 15.000 de euro pe luna, de trei ori mai mult decat castiga atunci in Scotia. A plecat apoi la Steaua pentru 25.000 de euro. Dar "luna de miere" n-a durat. Gigi Becali l-a considerat vinovat pentru eliminarea din Champions League. "Mi-a urlat: "E vina ta!". Apoi, nu mi-a mai vorbit. La club, toata lumea se uita urat la mine". In martie, n-a primit salariu. La Cluj petrecuse "zece luni fara sa incasez un euro. Banca de la care m-am imprumutat ca sa-mi fac casa mi-a pus penalitati majore pentru ca nu puteam sa-mi platesc rata" Totusi, Tade, casatorit cu o scotianca, si avand trei copii care locuiesc cu mama lor la Glasgow, nu se plange: "Fara Romania, sotia mea s-ar putea sa fi fost nevoita sa fie menajera"

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ce măsuri de relaxare ar putea intra în vigoare de la 1 iunie: ”Sunt unele măsuri care nu își mai au sensul”
BRAT
Modifică setările cookies