Liga 1

Francezii au umor! Câte voturi a primit Kylian Mbappe la alegerile prezidențiale într-un sat cu 400 de locuitori

Emmanuel Macron a fost reales președinte al Franței, după ce a obținut 58,55% din voturile exprimate duminică, în turul al doilea al alegerilor, la care a mai participat Marine Le Pen.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 15:10
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 15:10

Interesant este că francezii nu s-au limitat să aleagă între cele două variante existente pe buletinele de vot, Emmanuel Macron sau Marine Le Pen, iar unii au fost mai inventivi și au introdus în urne numele unor personalități care nu au legătură cu politica, precum Kylian Mbappe sau Zinedine Zidane.

Kylian Mbappe, votat la alegerile prezidențiale din Franța

În satul Tallenay, cu aproximativ 400 de locuitori, din departamentul Doubs, Kylian Mbappe a obținut 10 voturi în turul al doilea de la alegerile prezidențiale, anunță L'Equipe, care citează L'Est Republican.

Cei 10 alegători au venit pregătiți la urne cu numele starului de la Paris Saint-Germain imprimat pe hârtiile care au fost introduse în urne. Evident, voturile pentru Kylian Mbappe au fost declarate nule.

Primarul din Tallenay, Ludovic Barbarossa, a anunțat că 85% dintre cele 348 de persoane aflate pe liste și-au exercitat dreptul de vot. 70% dintre voturi au mers către Emmanuel Macron, câștigătorul alegerilor.

"Paradoxul este că nu există nicio echipă de fotbal în Tallenay. O frustrare exprimată la alegeri?", se întreabă jurnaliștii de la L'Est Republican.

"Nu e clar dacă Kylian Mbappe va avea un viitor în politică, dar este clar că nu duce lipsă de susținători în Doubs", a scris și L'Equipe.

Modifică setările cookies