Jiul Petrosani alin simota Superliga

Fotbal PENAL! Perchezitie la un fost club din Liga I! Patronul este cercetat de procurori!

Dupa Gigi Becali, alt patron din fotbalul romanesc are probleme.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2013, 10:32
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2013, 11:35

UPDATE: Alin Simota era liderul unei grupari care santaja oameni de afaceri din Hunedoara, la cererea lui fiind executate acte de violenta si rapiri de persoane, pentru ca acestea sa divulge adresele celor de la care avea de recuperat bani, printre victime fiind si un candidat la functia de consilier local

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au destructurat o grupare infractionala organizata deosebit de violenta, constituita din opt persoane, care a actionat in principal in judetul Hunedoara si ar fi santajat oameni de afaceri locali.

Gruparea infractionala era organizata pe paliere de comanda si executie, fiind suspectata de acte de violenta, santaj, camatarie si inselaciune, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Din probele aflate la dosar rezulta ca liderul gruparii era Alin Simota, care transmitea ordinele catre inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor in executare.

"La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plangerile formulate catre diverse institutii", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit ca un candidat la functia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care acesta le administra.
Procurorii si politistii au facut, marti, sapte perchezitii la mai multe adrese din judetul Hunedoara. Opt invinuiti si alte 11 persoane vor fi audiati la sediul DIICOT.


Anchetatorii au descins, marti dimineata, la Clubul Sportiv Jiul Petrosani, unde fac perchezitii in biroul finantatorului echipei de fotbal, Alin Simota, in prezenta acestuia.

Ancheta in acest caz este coordonata de procurorii DIICOT Alba.

La ora transmiterii acestei stiri, anchetatorii perchezitioneaza biroul omului de afaceri Alin Simota de la baza sportiva din municipiuul Petrosani, perchezitiile avand loc in prezenta acestuia, care a fost adus de la locuinta sa la baza sportiva.

Alin Simota este consilier local PNL la Petrosani, iar in mandatul 2008-2012 a fost consilier judetean la Hunedoara.
Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din judet, fiind si finantator al echipei de fotbal Jiul Petrosani, a dezvoltat afaceri atat in domeniul constructiilor, cat si in domeniul energetic, castigand mai multe licitatii
organizate de CJ, in perioada in care a fost consilier judetean.

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societati comerciale, unele dintre ele intrand in insolventa, s-a aflat de mai multe ori in atentia anchetatorilor pentru evaziune fiscala, stopaj la sdursa si emitere de file cec fara acoperire.

Potrivit ultimei declaratii de avere completata in 31 iulie 2012, dupa preluarea mandatului de consilier local la Petrosani, Alin Simota are in proprietate o garsoniera de 23 de metri patrati cumparata in 2005. El nu are mentionate in declaratia de avare masini, terenuri sau alte bunuri a caror valoare sa depaseasca 5.000 de euro si nici sume in conturi sau depozite bancare.

Consform aceleiasi declaratii, Simota a incasat in anul fiscal anterior 7.426 de lei din indemnizatia de consilier judetean si alti 2.508 lei ca inginer la SC Simar Comimpex.

In declaratia de avere pe care a completat-o in 13 iunie 2012, la incheierea mandatului de consilier judetean, Simota scria ca are, pe langa garsoniera din Petrosani, un apartament in Bucuresti de 58 de metri patrati, din 2004, un apartament la Cannes, in Franta, din 2007, in suprafata de 860 de metri patrati si o casa in SUA, cumparata in 2006.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies