Florin Prunea se implică în scandalul Robert Popa - FCU Craiova: „Copilul este influențat!” Sfatul pentru tânărul portar

Robert Popa FCU Craiova Florin Prunea Superliga Robert Popa
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 23:52
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 23:52

Florin Prunea a comentat situația lui Robert Popa, care nu s-a mai prezentat la antrenamentele lui FCU Craiova din cauza lui Adrian Mititelu Jr., pe care-l acuză că l-a amenințat. 

FCU Craiova a făcut spectacol în ultimele trei meciuri: a învins-o categoric pe U Cluj, 5-0, a câștigat contra Rapidului, în Giulești, cu 2-1, și a revenit la pauză cu FC Voluntari, 2-1. Însă, din păcate pentru olteni, în toată acestă ascensiune, Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a hotărât ca duelul cu Sepsi OSK, din runda 23, să fie pierdut la „masa verde”. 

De la revenirea la FCU Craiova, Nicolo Napoli (61 ani) a mizat pe Ionuț Gurău (23 ani) pentru postul de portar. Văzând această situație, Robert Popa (19 ani) nu s-a mai prezentat la antrenamentele grupării din Bănie în ultimele zile. Ulterior, tânărul goalkeeper a dezvăluit pentru Sport.ro că a fost amenințat de Adrian Mititelu Jr. și că nu revine la ședințele de pregătire pentru că se teme pentru siguranța sa. 

Florin Prunea crede că Robert Popa este influențat să plece de la FCU Craiova 

Analizând această situație, Florin Prunea (54 ani) crede că Robert Popa a fost influențat să le forțeze mâna oltenilor pentru a fi lăsat liber de contract. Portarul „Generației de Aur” îi amintește jucătorului că, deocamdată, postul de goalkeeper la echipele importante din Liga 1 este ocupat. 

„După Campionatul European U19, eu l-am văzut acolo, l-am sunat pe Adrian Mititelu Jr. și l-am întrebat de unde l-au luat, ce e cu el. 'Băi, Florine, ăsta e ca și copilul nostru, să vezi câți bani facem noi cu ăsta, este singurul produs al nostru în momentul de față’. Mie îmi plăcea și a avut o evoluție bună. S-a accidentat și a intrat băiatul ăsta (n.r. Gurău).

Ce să faci acum? Ce conducător e nebun să scoată portarul titular? E un avantaj fantastic să ai portar U21. Dacă Gurău greșea cât el era pe bancă, el intra imediat. A fost și căpitanul echipei. Copilul este influențat. Eu m-am gândit de ce să facă un copil așa ceva.

În țară unde poate să meargă? La cluburile mari, la FCSB, nu cred, la Rapid, e Horațiu Moldovan, portarul naționalei, la CFR e Scuffet. Atunci, de ce să faci așa ceva. Eu cred că el are ofertă din afară și cineva așteaptă ca el să devină liber. El forțează mâna clubului, eu la asta mă gândesc.

Dacă se întâmplă așa ceva, e un lucru foarte grav, dar eu nu cred. Am văzut poziția lui Marcel Pușcaș, mi s-a părut foarte corectă, așa trebuie să vorbești cu un jucător tânăr. Pentru echipă dă urât. Poate patronul nu a știut. Să facă o anchetă și să ia o decizie”, a declarat Florin Prunea la DigiSport

Robert Popa, mărturii uluitoare despre scandalul de la FCU Craiova 

Contactat de Sport.ro, goalkeeperul a confirmat că nu s-a mai pregătit alături de coechipierii săi. Conform spuselor lui Robert Popa, acest conflict a degenerat din cauza lui Adrian Mititelu Jr, care l-a amenințat la pauza meciului cu CSU Craiova și i-a asigurat că nu va mai juca pentru clubul pe care îl patronează.

„La pauza meciului cu CSU Craiova, când m-am accidentat, a venit Mititelu Jr. M-a amenințat că sunt cel mai slab portar din istoria Craiovei și s-a exprimat pe un ton golănesc. A zis-o așa, ca un cămătar, că nu o să mai joc niciodată și că ma va face. Iar eu i-am răspuns astfel: 'Domnule Adiță, nu am greșit și nu am gafat cu nimic, iar echipa cu care am jucat atunci nu era cea mai în formă (ca urmare el le-a reziliat contractul la 90% sau acum nu mai sunt în lot), iar eu nu pot să fac singur diferența'. După acest indecent, tatăl meu a avut o discuție cu Adrian Sr. și el a recunoscut că băiatul lui a venit la mine și că a greșit. I-a promis tatălui meu că nu se pune problema ca clubul e al lui și ca nu o sa îmi aducă un deserviciu. 

După aceste discuții avute, bineînțeles că m-am pregătit foarte bine, și mi-am așteptat rândul. Au trecut una, două, trei, șapte etape, am văzut ca nu mi s-au dat minute și că nici nu aveau de gând să mă folosească.

Ulterior, am primit informația că din pauza de iarnă să joace cu colegul meu, indiferent de rezultat sau de modul cum mă antrenez. Țin să precizez că eu sunt jucătorul echipei naționale, sunt cotat pe locul 3 în lume la U21, la o categorie cu 2 ani mai sus, și că nu-mi poate lua absolut nimeni dreptul la muncă. 

Mama mea a absolvit două facultăți să se ocupe de educația mea și sa ajung pe un drum bun, iar un club ca FC Universitatea Craiova, condusă de familia Mititelu, sa îmi obtureze acest traseu... Eu doresc să îmi reziliez contractul pe cale amiabila cu clubul FC Universitatea Craiova, pentru că îmi doresc să mă duc la un club la care pot juca, dacă la Universitatea Craiova nu am loc sau nu am calitatea necesară. Nu vreau să fiu sechestrat sau păstrat împotriva voinței mele si nici nu îmi doresc să consum banii acestui club inutil. Fac de 14 ani fotbal și an de an am avut performanțe extraordinare și la turneul final am ieșit portarul turneului. Îmi doresc să am continuitate ca să îmi ating scopul și țelul. 

Nimeni din lume nu mă poate opri din drumul meu spre performanță. Sunt un luptător!”, a declarat Robert Popa pentru Sport.ro.

Portarul a dezvăluit că a dorit să rămână liber de contract, sau să fie lăsat să plece din Bănie. Numai că, familia Mititelu nu ar fi fost de acord cu această propunere și i-ar fi fixat o sumă exorbitantă, pentru a-i împiedica plecarea de la FCU Craiova. 

„Eu am cerut rezilierea contractului în iarnă. El mi-a promis solem și chiar și-a prezentat scuzele pentru întâmplare. M-am bucurat nespus de mult pentru echipă și rezultate, dar ulterior am aflat că nu o să mai joc indiferent de rezultate și așa eu nu pot să mai stau. O să merg unde o să joc.

Rea-intenția s-a văzut că nu m-au împrumutat către alt club, unde aș putea să joc, și nici nu m-au vândut la alt club de la care ar fi venit oferte pe orice sumă. Am informații că au cerut sume exorbitante.

Este momentul în care trebuie să joc. Dacă nu joc până la vârsta de 22-23 de ani cariera mea de fotbalist s-a încheiat pentru ca nu mai e nimeni interesat de tine, decât familia. Trebuie sa demonstrez acum!

Pur și simplu, din cauza amenințărilor primite nu mai am curaj sa merg la antrenamente pentru ca nu mai am siguranța integrității corporale!”, a mai spus Robert Popa. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!