Florin Prunea Dinamo liga 2 Otelul Galati Poli Iasi Superliga

Florin Prunea s-a convins: "Știm prima echipă promovată în Liga 1!"

Florin Prunea (54 de ani), fostul portar al naționalei României, a analizat lupta pentru promovarea în Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Martie 2023, 20:14
Data actualizarii: Joi 16 Martie 2023, 20:13

Cele șase echipe care evoluează în play-off sunt CSA Steaua (fără drept de promovare), Poli Iași, Oțelul Galați, Unirea Dej, Dinamo și Gloria Buzău. Florin Prunea este convins că formația din Copou va promova direct în Liga 1.

Florin Prunea: "Poli Iași, prima echipă promovată în Liga 1"

Fost președinte la Poli Iași, Prunea spune că moldovenii au totul la dispoziție pentru promovare, de la un lot solid și un buget pe măsură, până la președinte și antrenor cu experiență.

În ceea ce privește celălalt loc direct promovabil, Florin Prunea crede că lupta se va dîntre Dinamo și Oțelul Galați.

"Cred că, în primul rând, știm deja prima echipă promovată. Mă refer la Iași. Au cele mai bune condiții, au buget pe măsură, în jur de două milioane de euro. S-a investti foarte mult în terenul de antrenament, terenul de joc. Sunt biliard amândouă. Au lotul de jucători, au avut o campanie bună de transferuri și îl au pe Leo Grozavu, antrenor de Liga 1. El, când s-a dus acolo, a pus niște condiții. Cornel Șfaițer, care e președintele, cu siguranță își face temele.

După aceea, bătălia pentru locul 2 cred că se va da între Oțelul și Dinamo. Unirea Dej, bravo lor, felicitări pentru performanța avută. Uite, Clujul campioană în Liga 1, iar Dejul, un oraș mic din județul Cluj, dar care are echipă în play-off-ul din Liga 2 și alta care vrea să promoveze de la Liga 3, Someșul Dej. 

Celelalte echipe nu le văd, adică Buzăul. 5 se bat pentru 4 locuri. La baraj cred că numai Dinamo ar avea șanse cu o echipă din Liga 1. Galațiul, chiar dacă n-are un lot cu jucători cu nume, chiar dacă nu au salarii foarte mari și au probleme financiare, Dorinel, împreună cu suporteriii... e foarte greu să câștigi la Galați", a spus Florin Prunea, la Digisport, după meciul CSA Steaua - Unirea Dej 3-0.

Liga 2 | Clasament play-off

  • 1. CSA Steaua - 43p*
  • 2. Poli Iași - 40p
  • 3. Oțelul Galați - 36p
  • 4. Unirea Dej - 32p*
  • 5. Dinamo - 31p
  • 6. Gloria Buzău - 31p

* CSA Steaua și Unirea Dej au un meci în plus.

În prima etapă din play-off se mai joacă meciurile Dinamo - Gloria Buzău (duminică, 12:00) și Oțelul Galați - Poli Iași (duminică, 14:15).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!