VIDEO EXCLUSIV Florin Prunea o laudă pe FCSB: "E transferul numărul 1 din România, dar nu cred că poate plăti atât pentru el!"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 18:38
Data actualizarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 18:38

Florin Prunea (54 de ani), fostul jucător și conducător al lui Dinamo, o laudă pe FCSB pentru transferul lui Deian Sorescu de la Rakow, însă este sceptic în privința clauzei de transfer definitiv.

Gigi Becali a anunțat că le-a plătit polonezilor de la Rakow suma de 50.000 de euro pentru a-l împrumuta pe Sorescu până la finalul sezonului. Patronul celor de la FCSB a transmis că îl va transfera definitiv pe fundașul dreapta dacă echipa va câștiga campionatul, clauza pentru achiziționare fiind de 950.000 de euro.

Florin Prunea: "Deian Sorescu la FCSB, transferul numărul 1 din România"

Florin Prunea, care a lucrat cu Sorescu la Dinamo, spune că FCSB a realizat cel mai important transfer al iernii din Liga 1, însă se îndoiește că vicecampioana va accepta să plătească aproape un milion de euro pentru achiziționarea definitivă a internaționalului român.

Totodată, Prunea este de părere că nu poate fi vorba de trădare în cazul lui Deian Sorescu, care a ales să facă pasul la FCSB, după ce anterior evoluase timp de trei ani și jumătate la rivala Dinamo.

"Deian Sorescu e un jucător pe care orice echipă și l-ar dori. E un băiat extrem de serios, un profesionist 100%, eu am lucrat cu el la Dinamo. Sigur, ce s-a întâmplat spre finalul perioadei lui la Dinamo, cu suporterii care l-au dezbrăcat, eu cred că trebuia să evite aceste lucruri. Nu trebuia să se ducă acolo când lumea e supărată.

Una peste alta, eu cred că este transferul numărul 1 din fotbalul românesc. Va ajuta foarte mult Steaua (n.r - FCSB). Joacă și mai multe poziții. Cred că după venirea lui, FCSB va renunța sau va vinde pe cineva din față pentru că e păcat, când ai un jucător ca Sorescu, să îl folosești pe un singur post. El poate juca și stânga, și dreapta, și mai sus, și în spatele vârfului. 

Cu Dinamo el nu poate fi asimilat, nu e dinamovist. E un băiat care vine de la Timișoara, a jucat la Dinamo 3-4 ani și nu cred că i se poate reproșa nimic. Dinamoviști sunt ăia care au crescut la Dinamo, care au 200-300 de meciuri, campionate, cupe cu Dinamo. Trebuie lăsat în pace, băiatul are drumul lui în viață. Chiar dacă e un pas în spate, eu cred că FCSB este o alegere bună pentru a-și relansa cariera.

Mă îndoiesc că va rămâne un milion de euro. E greu să plătești în România atât. Sigur, s-a plătit pentru un atacant, mă refer la Compagno. Eu cred că se va negocia mai jos această sumă. Nu cred că în România poate plăti pe un fundaș dreapta, chiar dacă joacă și alte poziții, această sumă atât de mare", a spus Florin Prunea, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Gigi Becali a dezvăluit cât l-a costat Sorescu

 
Patronul vicecampioanei a dezvăluit că împrumutul l-a costat 50.000 de euro și că transferul definitiv al fotbalistului de 25 de ani se va face doar dacă va câștiga titlul în acest sezon și va trebui să mai scoată alte 950.000 de euro din buzunare.

„Nu mai avem ce (n.r. - să transfere), la revedere. Sorescu așa a fost, un jucător pe care l-am plăcut eu dintotdeauna și a fost situația care a fost.

Am dat 50 de mii pe împrumut, plus, dacă vom câștiga campionatul plătesc clauza. Dau un milion, 950 de mii, dacă nu, la revedere”, a spus Gigi Becali pentru PRO TV.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!