VIDEO Fanii CFR-ului și cei ai lui ”U” au făcut spectacol pe străzile din Cluj

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 21 August 2023, 21:11
Data actualizarii: Luni 21 August 2023, 21:26

Universitatea Cluj și CFR Cluj, gata de înfruntare într-un meci așteptat cu sufletul la gură de către iubitorii fotbalului românesc.

Acest duel al orgoliilor, cum este el numit de mulți, se va desfășura în etapa a șasea din Superliga României, luni, de la ora 21:30. Pentru cei care nu pot fi prezenți pe stadion, SPORT.RO oferă posibilitatea de a urmări partida în format LIVE TEXT.

Atmosfera din jurul acestui meci este încărcată de tensiune și pasiune, produs al rivalității galeriilor celor două echipe. De-a lungul anilor, acest duel a dat naștere unor momente memorabile, dar și unor tensiuni în creștere între suporteri.

De partea Universității Cluj, fanii s-au mobilizat încă de la prânz, adunându-se în centrul orașului pentru a-și manifesta sprijinul față ce echipa favorită și pentru a crea o atmosferă plină de entuziasm. În schimb, suporterii echipei CFR Cluj au plecat din zona stadionului din Gruia și au pornit spre Cluj Arena, cu gândul de a face simțită prezența, în ciuda faptului că sunt mai puțini ca număr.

Universitatea Cluj - CFR 1907 Cluj, luni, 21 august – ora 21.30

Etapa a 6-a programează un duel de gală, cel dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, un derby mult aşteptat de către fanii celor două echipe. Va fi cea de a 33-a confruntare directă în principala competiţie internă, palmaresul precedentelor întâlniri cuprinzând 16 succese ale oaspeţilor din această rundă, cinci victorii ale "Şepcile roşii" şi 11 remize.

Palmares cu Universitatea gazdă: 16 jocuri - două succese Universitatea - 7 remize - 7 victorii CFR Cluj.

Primul meci în SuperLiga României este considerat cel de pe 7 decembrie 1947, Ferar - U 1-3. În iarna lui 1947-1948, Ferar a fuzionat cu secund-divizionara CFR Cluj, astfel, în retur, avem parte pe deplin de întâiul duel la cel mai înalt nivel, U - CFR Ferar 2-4. Antrenori erau Nicolae Munteanu (U), respectiv Elemer Hirsch (CFR).

În sezonul următor, 1948-1949, cele două echipe au luat împreună drumul ligii secunde, la fel cum aveau să o facă şi la finalul stagiunii 1975-1976.

25 octombrie 1970, CFR - U Cluj 2-1:  pentru „studenţi" a marcat Mihai Adam, cel care a intrat în istoria fotbalului românesc drept singurul jucător care a câştigat titlul de golgheter cu două echipe din acelaşi oraş (de două ori cu U, un titlu de golgheter cu CFR). În total, acesta a marcat cinci goluri în derby-ul Clujului, patru din ele în tricoul CFR-ului.

3 mai 1972, U - CFR 1-0, gol Ion Munteanu. După acest succes, „Şepcile Roşii" au aşteptat 42 de ani până când au bifat o nouă victorie pe prima scenă în faţa „vişiniilor" (24 martie 2014, CFR - U Cluj 1-2, goluri Ogbu / Lemnaru, Ciupe). În tot acest timp, cele două s-au mai întâlnit la cel mai înalt nivel de 17 ori, opt succese CFR şi nouă remize.

Cea mai recentă dispută directă din campionat: 13 martie 2023, CFR Cluj - Universitatea Cluj 4-0, scor care a consemnat şi cea mai mare diferenţă înregistrată în duelurile din SuperLiga României.Universitatea Cluj și CFR Cluj

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!