EXCLUSIV | „E vorba de lipsă de respect!” Dinu Todoran, reacție dură după declarațiile lui Crețu: „Nu îl consider fotbalist”

Dinu Todoran nu mai este antrenorul FCSB, dar a ținut să lămurească ultimele informații apărute în presă. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 24 August 2021, 10:52
Data actualizarii: Marti 24 August 2021, 11:39

Fostul antrenor de la FCSB a izbucnit după despărțirea de club, în urma reacțiilor negative la adresa sa. Jucătorii FCSB au fost tranșanți la finalul meciului cu Sepsi, încheiat 1-1. Unul dintre cei mai vocali a fost Vali Crețu, iar replica lui Todoran nu a întârziat să apară.

„Am văzut declarația lui Valentin Crețu. Să o luăm cu începutul. Chiar aseară când au dat gol, am dat un mesaj și am zis că toate declarațiile vor fi către mine, că eu sunt vinovat că nu au câștigat aseară. Și eu am fost jucator și știu că mereu e vina fostului antrenor dacă nu se câștigă, iar dacă se câștigă e meritul noului antrenor.

  • EXCLUSIV | „E vorba de lipsa de respect!” Dinu Todoran, reacție dură după declarațiile lui Crețu: „Nu îl consider fotbalist”

În legătură cu ce a declarat acel jucător, el nu îl consider fotbalist, îl consider jucător. La Buzău am câștigat cu 5-1, poate trebuia să câștigăm cu 6-1 ca la tenis. Asta spune multe despre caracterul lui, nu poți să declari niște lucruri care nu sunt adevărate, te iei de tot staff-ul care a fost. Te întâlnești cu Pintilli, cu Toma și cu Ovidiu, te întâlnești cu el la antrenamente.  Nu am știut că este un metodist așa de bun la echipă. Probabil nici Toni Petrea nu a știut, că putea să profite de el și să ia campionatul. 

La fotbal e în felul următor, trebuie să ai anumite caracteristici, în primul rând trebuie să fii bine medical, după aia trebuie să vină partea tehnică, partea mentală, partea fizică și partea tactică. 

Vali e un jucător despre care, din punct de vedere fizic nu ai ce să îi zici, se antrenează 100%. Cine l-a antrenat pe Vali, știe că dă 100% la antrenament. El e deficitar la celelalte părți. Ca să argumentez, aveam metode de antrenament când trebuia să vină cu centrare, să apară lângă atacanți, la finalizare. A ajuns la centrare, a dat în primul manechin, după aia afară, la următoarea la portar.

L-am adus încă o dată să centreze, nu s-au mai dus atacanții la finalizare, am oprit și am zis: 'Ce s-a întâmplat?'. Au explicat: 'păi, Mister, la centrare trebuie să ne repliem să nu ne prindă ăștia pe contraatac de pe partea tehnică'. I-a mai dat cineva o soluție, dacă ajungi la centrare, pune mâna pe ea, faci henț și mergem să ne organizăm defensiv”, a spus Todoran la PRO X. 

Crețu, atac dur la Todoran la finalul meciului 
 

După meciul cu Sepsi, Valentin Crețu a vorbit despre remiza obținută și nu a ezitat să îl atace pe fostul antrenor, în comparație cu noul tehnician, Edward Iordănescu, dezvăluind că antrenamentele sub comanda lui Todoran erau lipsite de intensitate. 

„Nu este rezultatul pe care îl așteptam, din păcate în a doua repriză am căzut și nu am putut să dăm și al doilea gol. Sunt multe de discutat, trebuie să o luăm pas cu pas, nu e ușor din primul meci să ai traseele de joc pe care ni le dorim. Va fi mult de muncă și fiecare trebuie să arate pe teren, să dăm mult mai mult și să fim mai concentrați și eu zic că o să fie bine. 

E foarte bine că a venit Edi, îl cunosc, am lucrat și la Mediaș. Fiecare jucător trebuie să se schimbe pe el, să nu se mai uite la ceilalți, să avem spirit de echipă, unul care ne-a lipsit. Edi, cum îl cunosc, te schimbă ca om, ca fotbalist, schimbă mentalitatea, antrenamente fără pauză, până acum mai mult stăteam la antrenamente și lucrul ăsta se vede. Nu-mi place să vorbesc.

Nu era o problemă fizică, dar cu mingea n-am lucrat ce trebuia. Am discutat cu antrenorul, dar...sunt multe de rezolvat. Nu pot spune că nu am fost o echipă, știu că am avut amicale cu probleme și cu echipe din Liga 2, trebuia să ne punem niște semne de întrebare, inclusiv la cel cu Buzăul, și acolo am avut probleme și trebuia să ne dea de gândit.

De asta se vede și în rezultatele noastre, în jocul nostru. Sperăm să o reglăm. Eu am încredere în Edi, ne-a și transmis multe lucruri bune și veți vedea o altă față a noastră”, a spus Vali Crețu la finalul meciului. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies