EXCLUSIV | Lovitura grea pentru FCSB si Becali! Judecatorii au luat decizia in cazul contestatiei facute de clubul de fotbal, CSA, gata sa ceara despagubiri

Becali a sperat sa fie din nou patronul Stelei si a asteptat un raspuns pozitiv din partea judecatorilor ICCJ, dar situatia se complica pentru clubul de fotbal!

Gigi Becali a pierdut si ultima sansa de a mai recupera marca Steaua! Clubul de fotbal a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o contestatie in anulare a deciziei care a trimis brandul notoriu inapoi la CSA, iar patronul a sperat sa fie din nou patronul Stelei (MAI MULTE DETALII AICI).

Planul lui Becali a fost insa dat peste cap! Judecatorii ICCJ au decis in aceasta seara sa respinga si contestatia facuta de conducerea clubului de fotbal, astfel ca marca Steaua ramane a Clubului Sportiv al Armatei.

Pentru echipa de fotbal, viitorul poarta acum numele FCSB, in timp ce juristul CSA, Florin Talpan, exulta.

www.sport.ro a stat de vorba cu Florin Talpan imediat dupa anuntarea deciziei, acesta facand mai multe anunturi importante. Talpan spune ca CSA va mai deschide un dosar, urmand sa ceara despagubiri pentru perioada in care clubul de fotbal a folosit abuziv marca Steaua Bucuresti.

"Ma bucur extraordinar de mult, a fost un dosar greu, cu mare presiune. Ei au avut avocati foarte buni, au incercat fel de fel de tertipuri, dar nu se poate asa, pentru ca Steaua e o marca notorie.

Steaua e un brand foarte mare, iar solutia de azi este una foarte buna pentru noi.

Nu as putea sa va spun ce urmeaza, pentru ca abia am primit si eu acest rezultat. Ce pot sa spun e ca sunt foarte fericit si multumit. Acum se va face evaluarea, insa, atentie, pentru ca ei nu au fost niciodata interesati sa foloseasca marca. Nu au venit sa discute. Noi nu o vom vinde, nici vorba. Steaua e un bun al statului roman si nu poate fi vanduta.

De asemenea, as vrea sa va reamintesc decizia din decembrie 2014, in care se stabileste ce inseamna reaua credinta. Steaua era o marca notorie, iar cesiune acestui club trebuia facuta in scris si semnata de partile contractante. FCSB cunostea existenta marcii notorii, dar si faptul ca instrainarea nu avea cum sa afecteze patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei.

Ideea e ca nu se mai poate asa! Au profitat prea mult de pe urma acestei marci fara sa plateasca. Noi vom cere si despagubiri, ii vom da in judecata si vom cere despagubiri pentru perioada in care echipa de fotbal a folosit aceasta marca abuziv. E normal sa cerem bani, e un drept de proprietate recunoscut de Constitutie. E firesc sa cerem bani pentru licenta unei eventuale societati interesate!

Totusi, nu se stie niciodata, poate ne vom face noi o echipa de fotbal. Macar o academie de fotbal sa avem, asta ar insemna foarte mult.

Le multumesc si suporterilor, pentru ca au fost alaturi de noi. Oameni care nu m-au vazut niciodata ma opresc acum pe strada si ma felicita. Suporterii apreciaza foarte mult acest lucru. Credeti-ma, am stat cu inima cat un purice, nu stiam ce decizie se va lua. Asta chiar daca stiam ca singura decizie negativa pentru noi ar fi fost rejudecarea, care ar fi insemna prelungirea cu alti 2 ani a dosarului.

Ca sa inchei, va spun ca e momentul ca ei sa inteleaga ca trebuie sa plateasca. Cand ai un profit atat de mare, asa cum a avut clubul de fotbal, trebuie sa platesti. Brandul e cel care a adus banii", a spus Florin Talpan pentru Sport ProTV si Sport.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO

DOCUMENT. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor, de la 1 iulie. Terasele vor avea program până la 2:00
BRAT
Modifică setările cookies