EXCLUSIV: Astra, cea mai importanta mutare a iernii: Tembo revine dupa un an de scandaluri! Va avea un salariu foarte mare

EXCLUSIV: Astra, cea mai importanta mutare a iernii: Tembo revine dupa un an de scandaluri! Va avea un salariu foarte mare

Astra a dat o lovitura importanta inaintea meciului cu Steaua, care se va disputa saptamana viitoare, in Cupa Ligii.

Ioan Niculae si zambianul Fwayo Tembo s-au impacat dupa aproape un an si jumatate de scandaluri si litigii. Internationalul zambian, care a sosit la Astra in 2012, nu a mai jucat din peste un an din cauza unei neintelegeri cu sefii Astrei.

Aflata intr-o situatie mai putin buna, ramasa fara presedinte in aceasta iarna, dupa ce Narcis Raducan si-a dat demisia, dar si fara Claudiu Bumba, fotbalist revenit la ASA Targu Mures dupa doar o luna din cauza neplatii sumei de transfer, Astra a dat o lovitura importanta.

Astra a obtinut semnatura zambianului Fwayo Tembo pentru urmatoarele doua sezoane, acesta fiind prezentat chiar de patronul Ioan Niculae.


Cele doua parti au stins astfel toate litigiile, iar fotbalistul va avea un salariu de 15 mii de euro lunar (180 de mii de euro pe an).

"Tembo e inexistent pentru mine"

Impacarea dintre Tembo si Niculae vine la mult timp dupa ce acestia au aruncat cu acuzatii. Niculae a anuntat in urma cu un an ca-l va distruge pe Tembo si ca acesta va trebui sa plateasca o suma uriasa drept despagubiri.

"Tembo este inexistent. Eu nu l-am jignit, el m-a jignit pe mine. Pentru asta va plati scump. Vom calcula cat am cheltuit cu el timp de un an si apoi vom stabili un pret. Pana acum am calculat si am ajuns la suma de 450 000 de euro. Timp de doi ani, cat mai are contract, va sta la Astra, iar daca va primi o oferta vom fixa o suma in functie de cheltuieli, poate peste 1 milion de euro.

A fost singurul jucator care a primit salariul in avans, pentru ca zicea ca are o familie mare de intretinut. In loc sa plece liber de contract, va pleca pe o suma foarte mare sau va sta doi ani la Astra pana ii va expira intelegerea", spunea Ioan Niculae in urma cu un an.

Tembo mai are in CV echipe precum Etoile du Sahel si FC Basel. Echipa elvetiana a platit 1,2 milioane de euro in schimbul sau in 2010.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Regina Elisabeta, cu ochii în lacrimi la înmormântarea Prinţului Philip al Marii Britanii
BRAT
Modifică setările cookies