Denis Alibec Astra Giurgiu Steaua Superliga

EXCLUSIV | Alibec s-a inteles cu Becali, Steaua si Astra nu au semnat inca pentru transfer. CLAUZA problema care poate lasa Astra in INCAPACITATE DE PLATA

Un transfer facut de Steaua nu e niciodata simplu. Si nici sigur. Chiar si atunci cand lucrurile sunt aproape oficiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2016, 10:32
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2016, 10:46

Astra cere clauza de un milion, Steaua refuza

Mutarea de 1.5 milioane de euro a lui Alibec de la Astra la Steaua nu a fost oficializata inca, din cauza ca cele doua cluburi nu au reusit sa se puna de acord asupra unei clauze cerute de Ioan Niculae.

Potrivit surselor www.sport.ro, Alibec a primit acordul Astrei sa negocieze si sa bata palma cu Steaua, insa Astra si Steaua nu au semnat nimic pana in acest moment. Gigi Becali a facut o oferta de 1.5 milioane de euro, valabila doar pentru astazi, iar cele doua cluburi incearca sa se puna de acord acum asupra ultimelor detalii.

Astra cere intr-o clauza speciala sa primeasca 10% sau un milion de euro dintr-un transfer ulterior al lui Alibec de la Steaua. Becali nu este de acord cu acel milion de euro, argumentand ca daca Steaua il va vinde pe Alibec cu 2 milioane de euro, va iesi pe minus cu 500.000 euro, un milion urmand sa ajunga la Giurgiu.

Daca transferul pica, clubul risca sa intre in incapacitate de plata

Astra este sub o presiune enorma in acest moment. Clubul trebuie sa faca pana pe 30 septembrie dovada platii a 800.000 euro catre fisc si alte 700.000 euro catre jucatorii fata de care exista datorii. Daca nu vor reusi sa faca asta, atunci clubul nu va mai primi pe 31 octombrie transa de la UEFA, aceasta urmand sa se amane pana in luna ianuarie a anului viitor.

Acest scenariu aduce dupa sine si posibilitatea ca echipa lui Ioan Niculae sa intre in incapacitate de plata. De aici insolventa si pericolul falimentului.

Astra a incercat sa faca un credit la banca girand cu banii de la UEFA, insa clubul nu e sigur ca va primi transa, atata timp cat nu a semnat nimic cu Gigi Becali in privinta transferului lui Alibec pentru 1.5 milioane euro, suma care ar acoperi in intregime datoriile Astrei.

Modifică setările cookies