Superliga

EMOTII pentru cluburile din Liga I! Sumele din drepturile TV ar putea veni doar pe jumatate!

Cluburile din Romania asteapta ca banii din a doua transa pentru drepturile TV sa fie platiti si impartiti lor.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 07:42
Data actualizarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 07:59

Numai ca firma care a achizitionat pachetul, Intel Sky Broadcast inca nu a platit suma aferenta, iar Gazeta anunta ca dispune de doar jumatate de suma ce trebuie data.

31 ianuarie este data pana la care trebuie ca firma controlata de Arpad Paszkany, inregistrata in Malta, sa faca plata celor de la LPF - a doua transa din banii pe drepturile TV pentru sezonul in curs.

Potrivit sursei citate, compania poate sa ofere acum doar jumatate din suma de 13,75 milioane de euro si a cerut celor de la Liga un ragaz de doua luni pentru a achita si restul de bani.

Pe 15 ianuarie insa, Sky Intel Broadcast trebuie sa depuna la LPF o scrisoare de garantie catre forul fotbalistic de la noi, prin care sa arate ca are in conturi intreaga suma pe care o are de dat pana la finele lui ianuarie.

Asta le da emotii cluburilor din Liga I, care depind, in mare parte, de sumele pe care le vor lua din drepturile TV. Banii le sunt necesari pentru platile curente, insa mai ales ca sa acopere datoriile pe care le au.

Tot o veste rea pentru cluburile din Liga I este si ca, potrivit contractului incheiat in vara trecuta, daca firma care plateste pentru drepturile TV nu mai poate achita sumele aferente, ea pierde contractul, insa LPF nu poate actiona in vreun fel in numele formatiilor din Romania pentru a obtine despagubiri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!