Emblema Stelei este istorie! Conducerea a inregistrat o noua emblema cu numele "FCSB". Noua sigla este o stea in 8 colturi - FOTO

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 19:19
Data actualizarii: Marti 06 Ianuarie 2015, 20:49

Steaua isi schimba emblema cu una noua, dupa ce a pierdut procesul cu Armata.

Steaua a cerut OSIM sa inregistreze ca marca o stea in opt colturi, galbena cu contur albastru.

FC Steaua Bucuresti a depus la OSIM, la 30 decembrie 2014, o cerere de inregistrare a unei marci ce are ca reproducere grafica o stea cu opt colturi, galbena cu contur albastru, pe care este scris FCSB, aceasta fiind publicata in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala.

Culorile revendicate sunt galben si albastru.

Cererea a fost publicata, marti, in Buletinul Oficial de Propietate Industriala. De la data publicarii, "timp de doua luni pot fi depuse observatii (pe motive absolute de refuz - art. 5 din lege) si opozitii (pe motive relative de refuz - art. 6 din lege)", potrivit precizarilor de pe site-ul oficial al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci.

 

Gigi Becali a pierdut marca pe 3 decembrie 2014

Instanta suprema a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, prin aceasta decizie, marca Steaua Bucuresti inregistrata sub nr. 061735 in 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de cel dintai. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv

 

Conducerea a sters emblema din online

Oficialii celor doua cluburi s-au intalnit pentru a negocia termenii in care echipa de fotbal poate continua sa foloseasca denumirea de FC Steaua. Dupa intalnire, cele doua grupari au anuntat, intr-un comunicat comun ca au ajuns la un acord, valabil pana la 15 decembrie 2014, astfel incat activitatea echipei de fotbal in Liga Europa si in Cupa Ligii sa nu fie afectata. Cele doua parti au precizat ca vor continua dupa aceasta data negocierile privind folosirea marcii de catre FC Steaua.

In urma acestui litigiu, emblema FC Steaua nu mai apare pe site-ul oficial al clubului si nici pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Galca.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!