El este omul cu care Olanda vrea sa uite de cea mai mare criza din ultimii 30 de ani! Federatia negociaza cu Van Gaal

Louis Van Gaal Olanda Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Martie 2016, 13:24
Data actualizarii: Joi 31 Martie 2016, 13:41

La mijlocul anilor '80, Olanda a ratat trei calificari la turneele finale, doua mondiale si un european. Revenirea a fost spectaculoasa - Olanda a castigat Euro 1988.

Federatia olandeza vrea sa il convinga pe Louis Van Gaal sa accepte un nou mandat de selectioner al echipei nationale, scrie publicatia engleza The Independent.

De numele lui Van Gaal se leaga ultima mare performanta a olandezilor - clasarea pe locul 3 la Mondialul din 2014.

Olanda a ratat calificarea la Euro si trece prin cea mai mare criza din ultimi 30 de ani. In anii '80, olandezii au ratat trei turnee finale ('82, '84, '86), dar au revenit spectaculos si au castigat trefeul european in 1988.

Campania preliminara dezastruoasa pentru Euro 2016 a fost inceputa cu Guus Hiddink pe banca si continuata cu Danny Blind, pentru ultimele trei partide.

Van Gaal va pleca de la Manchester United la finalul acestui sezon, iar locul lui va fi luat de Jose Mourinho. Van Gaal a anuntat anul trecut ca vrea sa isi incheie cariera de antrenor dupa aventura pe Old Trafford, dar propunerea federatiei olandeze l-ar putea face sa isi schimbe optiunea si sa accepte un nou mandat de doi ani pe banca echipei nationale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!