Dinamo Academica Clinceni Comisia de Disciplina Gaz Metan Medias Superliga

Drum liber pentru Dinamo! După Gaz Metan Mediaș, Comisia de Disciplină mitraliază o altă echipă din Liga 1

Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș sunt condamnate la retrogradare.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 17:30
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 17:33

Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș ocupă ultimele două locuri în Liga 1. Până acum, ambele au întâmpinat probleme financiare severe, care s-au soldat cu sancțiuni din partea Comisie de Disciplină și cu jucători care și-au depus memoriile pentru a rămâne liberi de contract. 

De data aceasta, Comisia de Disciplină a decis ca Academica Clinceni și Gaz Metan să fie penalizate cu 2 puncte. Pentru ilfoveni este prima depunctare, care a fost obținută pentru că datoriile către Marius Cioiu nu au fost achitate, în timp echipa din Mediaș este o clientă fidelă a Comisiei de Disciplină. 

Pe lângă cele 2 puncte, Academica Clinceni are interdicție la transferuri. De asemenea, dacă nu îi plătesc în termen de 15 zile datoria lui Marius Cioiu, vor mai fi penalizați cu încă 2 puncte. 

„Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancționează clubul ACS FC Academica Clinceni cu interzicerea dreptului de a transfera și / sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte. 

Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionatul de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 02.03.2022 – 22.03.2022, s-au scăzut două puncte. Termen 13.04.2022”, se arată în comunicatul oficial emis de LPF

Clasament playout 

1. FC Botoşani 29 puncte

2. Rapid 26 puncte

3. Sepsi 24 puncte

4. UTA Arad 23 puncte

5. FCU Craiova 21 puncte

6. Chindia Târgovişte 19 puncte

7. CS Mioveni 18 puncte

8. Dinamo 10 puncte

9. Academica Clinceni 5 puncte

10. Gaz Metan Mediaş -3 puncte

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!