Doua televiziuni vor transmite meciurile din Liga I, LPF a dezvaluit si suma incasata pentru cesionarea drepturilor:

Autor: Sport.ro
Miercuri 12 Martie 2014, 15:52

	Doua televiziuni vor transmite meciurile din Liga I, LPF a dezvaluit si suma incasata pentru cesionarea drepturilor:

►Comenteaza  Barca – City  LIVE cu Gullit! Pune-i intrebari AICI si #sharethesofa!

Justin Stefan, Secretarul General al Ligii Profesioniste de fotbal, a sustinut astazi o conferinta de presa in care a vorbit deschis despre cesionarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga I, acesta dezvaluind mai multe detalii importante.

Secretarul General al LPF a confirmat intelegerea semnata cu Sky Broadcasting, dar si faptul ca LPF s-a angajat sa organizeze o noua competitie - Cupa Ligii. De asemenea, acesta a dezvaluit faptul ca formatiile din Liga I vor incasa circa 27.5 milioane de euro pe sezon, bani care se vor imparti in intregime, fara implicarea altor terti.

“Cred ca repet unele lucruri. Am incheiat un parteneriat cu Intel Sky din Malta, pe 5 sezoane. Nu avem convingerea ca situatia financiara are o valoare egala cu cel anterior. Din 2014-2015 vrem sa facem si Cupa Ligii. Exista garantii de buna executie ca si pentru contractele internationale. Ratele sunt acoperite de scrisoarea de garantie de buna executie.

Vom respecta legea concurentei atat de la noi, cat si pe cea internationala. Nu va exista un singur cumparator. Vor fi doua televiziuni nationale care vor transmite aceste meciuri. Telespectatorii nu vor fi deloc afectati.

Toti banii vor intra in contul cluburilor si nu la alte terte persoane. Au existat discutii cu mai multe companii, dar am optat pentru acest parteneriat pentru ca a avut valoarea cea mai buna.

La Adunarea Generala din 20 ianuarie au fost prezente 18 cluburi. Dar domnul Condescu a plecat la un moment dat. S-a votat de catre cei prezenti pentru ca domnul Iorgulescu sa fie imputernicit pentru negocierea drepturilor tv. Nu s-a anuntat numele firmei dupa decizia celor doi comunicatori. Restul problemelor urmau sa fie lamurite doar ulterior.

Nu trebuie sa facem o confuzie cu durata de viata a unei firme si sa ne axam pe experienta celor care lucreaza acolo. Pe noi ne-au interesat garantiile financiare si ne bucuram ca ele au fost acceptate. Domnul Paszkany nu e implicat in tranzactie. Garantiile acopera ratele contractuale si putem recupera drepturile chiar daca dau faliment a doua zi. Cel mai important lucru il reprezinta garantiile pe care firma respectiva le ofera.

Modelul cu licitatie nu trebuie sa fie obligatoriu. Exista mai multe tipuri pentru acordarea acestor drepturi. Posturile nu trebuie sa fie neaparat libere la retransmisie. Nu stiu daca au inceput negocierile cu vreun post tv.

Suma de bani intra la Liga indiferent daca se vor vinde drepturile sau nu. Vom incerca sa nu oprim dreptul telespectatorilor sa vada meciurile.

Liga va primi 27.5 milioane de euro net pe sezon. Din discutiile avute la liga cu persoane fizice si companii ne-am dat seama ca nu putem obtine mai mult decat suma pe care ne-o ofera Intel Sky“, a declarat Justin Stefan, in cadrul conferintei de presa sustinute astazi.

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies