Liga 1

Doar 8 din cei 62 de straini din istoria Stelei au avut cu adevarat succes! Cum arata primul "11" ALL TIME cu jucatori straini

Politica lui Becali de a nu transfera jucatori straini pare ca are motive intemeiate. Steaua a avut succes foarte greu cu strainii, sau a transferat straini care au succes foarte greu :)

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Septembrie 2015, 09:54
Data actualizarii: Miercuri 23 Septembrie 2015, 10:17

Nu mai putin de 62 de straini au jucat la Steaua in toata istoria. Primii straini din istoria Stelei au fost albanezii Albert Duro si Elton Ceno, cumparati la pachet in 1998. Duro a fost insa primul jucator strain care a impresionat la Steaua, intr-o perioada in care echipa se refacea dupa perioada de gratie in care a castigat 6 titluri la rand.

Acesta a fost extrem de iubit de fani, fiind un jucator carismatic. Din pacate, albanezul a fost indepartat de la Steaua in momentul in care echipa a fost preluata de Gigi Becali, dupa cum declara acesta.

"Imi aduc aminte de perioada petrecuta la Steaua. Cat au fost antrenor Emeric Ienei si presedinte Viorel Păunescu, totul a fost bine la Steaua. Au venit apoi Gigi Becali şi Victor Piturca si totul s-a terminat. Daca echipa aia era lasata sa crească, in cinci ani era o forta. Eram eu, care aveam 20 de ani, apoi Reghecampf, Lincar, Danciulescu, Rosu, Ciocoiu, Trica, Lutu, Ritli. Steaua avea echipă atunci!", a spus Albert Duro in urma cu cativa ani.

Din toate cele 62 de transferuri facute de Steaua cu jucatori straini, doar 8 pot fi considerate de succes, reprezentand afaceri profitabile, jucatori care au castigat trofee si jucatori iubiti de fani. Hamutovski si Arlauskis sunt portarii de succes din istoria Stelei, desi Zapata a avut si el o perioada buna la Steaua. Varela si Szukala, fundasii din istoria recenta ai Stelei sunt pe lista, dupa mai mult experimente esuate cu Bonfim, Tininho, Emeghara, Tall sau Jelev, si jucatori modesti ca performante in teren ca Geraldo si Martinovic, care au fost insa iubtii de fani.

Alti straini profitabili pentru Steaua au fost Thereau, Kapetanos si Piovaccari, atacanti ce au inscris si goluri si au castigat si trofee pentru Steaua (cu exceptia lui Thereau).

STRAINII DIN ISTORIA STELEI

FAIL: Pedriel, Andrey, Elton, Andre Nunes, Arthuro, Ricardo, Bonfim, Maicon, Machado, Tatu, Rocha, Guilherme, Pepe Moreno, Dayro Moreno, Toja, Mendoza, Breeveld, Carlos, Muniru, Tininho, Dino Eze, Emeghara, Tall, Ceno, Tahar, Arman si Artiom Karamian, Novakovic, Keca, Jelev, Bibiskov, Iliev, Anghelov, Todorov, Parpas, Habibou, Tade, Klemi Saban, Georgievski, Bogatinov, Nikolic, Grzelak, Alcenat, Tiago, Semedo, Carp, Aberto Moreno.

ASA SI ASA: Brandan, Zapata, Hamroun (indecis dar promite), Kharja (indecis dar promite), Golanski, Geraldo, Martinovic.

SUCCES: Albert Duro, Varela, Hamutovski, Thereau, Kapetanos, Piovaccari, Arlauskis, Szukala.

Un "11" format din jucatorii din istoria Stelei ce au avut succes in Ghencea:
Hamutovski - Golanski, Varela, Szukala, Martinovic - Duro, Brandan, Hamroun - Piovaccari, Kapetanos, Thereau

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies