DNA a intervenit: a deschis un dosar pentru meciul Dinamo - Lazio, din play-off-ul de Liga din 2007!

Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Februarie 2015, 13:57
Data actualizarii: Marti 17 Februarie 2015, 14:23

Informatiile care indica aranjamentul la aceasta partida, 3-1 pentru Lazio, au fost cele care au dus la actiunea DNA.

Astfel, Directia Nationala Anticoruptie a deschis un dosar penal in care investigheaza ce s-a intamplat atunci, in august 2007.

ProSport a inceput ancheta jurnalistica, una care a luat in calcul un aranjament. Era dubla decisiva pentru calificarea in grupele Champions League, iar Dinamo facuse 1-1 in Italia.

In retur, la Bucuresti, Dinamo a condus cu 1-0, insa a incasat 3 goluri in repriza a doua, totul in fata a 50.000 de oameni prezenti pe stadionul National in acel august din 2007.

"Blaturile se faceau la Bucuresti, la hotelul unde stateau oaspetii. Cu putina tocmeala, iesea un pret bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost facut inainte de meci. La pauza, li s-a spus jucatorilor: E posibil sa fi fost si o treaba la pariuri, sa conduca Dinamo la pauza si sa castige Lazio.

Dinu si Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Pretul a fost vanzarea lui Radu Stefan care nu valora niciodata 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o muratura, l-au antrenat apoi bine si a iesit din el un jucator bun", a dezvaluit pentru ProSport Vladimir Cohn, actionar la Dinamo.

La doar doua saptamani dupa aparitia articolului, pe 27 ianuarie 2015, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect, in urma solicitarii ProSport.

De altfel, DNA a si trimis redactiei publicatiei sportive un raspuns oficial prin care informeaza inregistrarea unui dosar penal pornind de la faptele semnalate in materialul ProSport.

Cazul a intrat si in atenţia forurilor de specialitate internationale. Imediat dupa aparitia articolului ProSport, oficiali ai Federatiei Romane de Fotbal anuntau ca UEFA a deschis o ancheta.

Reactii dupa inceperea anchetei DNA:

"Nici nu cred ca am ce comenta. Nu reprezinta niciun fel de problema ancheta DNA. Daca ne-ar ajuta sa intoarcem rezultatul din meciul cu Lazio, ar fi perfect. Ramanem in continuare cu regretul. Ma rog, cei care il au, ca restul raman cu satisfactia sau cu sentimentul de indiferenta", spune Nicolae Badea.

"E foarte bine ca s-a deschis o ancheta, poate ne lamurim si cu alte mistere in urma ei. Important este sa aiba si o finalitate. Nu stiu, poate vor gasi cei de la DNA ceva", spune Vladimir Cohn.

"As vrea sa se afle ceva, sa aiba o pista cei de la DNA. Eu am bagat bani si suflet in Dinamo. Daca a fost ceva necurat, cine a gresit trebuie sa plateasca. Si mama daca a blatuit meciul ar trebui sa plateasca. DNA mi-ar lua de pe inima o suferinta imensa daca ar descoperi ce s-a intamplat", spune Vasile Turcu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!