Ionut Chirila Dinamo Ioan Andone Ionut Negoita Liga I Superliga

"Dinamo se multumeste cu putin si uita din ce a trait. De 5 ani tot aud de New Dinamo". Ionut Chirila critica "experimentele esuate" din Stefan cel Mare

Ionut Chirila a vorbit la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro, despre situatia de la Dinamo. Acesta nu e de acord cu sosirile unor fotbalisti de 31 de ani, precum cea a lui Adam Nemec, si spune ca Dinamo "a uitat din ce a trait".

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Septembrie 2016, 11:35
Data actualizarii: Joi 08 Septembrie 2016, 12:46

De asemenea, Ionut Chirila spune ca Negoita a numit pana acum manageri care nu au gestionat bine situatia si ca va trebui sa traga linie mai devreme sau mai tarziu. Din punctul de vedere al acestuia, Dinamo nu se indreapta in directia potrivita.

"Spre binele lui Dinamo, as vrea ca proprietarul lui Dinamo, domnul Negoita, sa fie la fel de performant la fotbal ca in celelalte bussinesuri ale sale. El a demonstrat ca e capabil, pentru ca altfel nu ajungea sa fie patronul lui Dinamo.

Problema este ca actualul bussines facut de Dinamo nu este unul foarte bun. De 5 ani se vorbeste despre New Dinamo si se fac experiente la nivelul managementului tehnic, toate esuate. Ei se multumesc cu foarte putin si se uita ca Dinamo este o echipa care a trait din ceea ce a produs si mai putin din ceea ce a cumparat.

Dinamo a trait din Tararache, din Petre, din Marica, din Mitea, din Radu Stefan si din alti jucatori construiti acolo. 

Domnul Negoita a numit pana acum antrenori care nu stiu sa construiasca, insa care stiu sa ceara jucatori. Ca sa faci bussines in fotbal, trebuie sa transformi tinerii de perspectiva in certitudini.

Nu e important sa zici ca ai aruncat 4 tineri in teren, ci sa ii transformi in jucatori buni. Oricine poate sa bage niste juniori in teren", a spus Ionut Chirila la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro

Unul dintre "of-urile" lui Ionut Chirila e ca nu a primit o sansa la Dinamo.

"Eu l-as intreba pe domnul Negoita, asa cum l-am intrebat si pe domnul Badea, dar care nu mi-a raspuns. De ce un om care a facut o generatie despre care se spunea ca joaca precum Barcelona, care a castigat tot ce se putea castiga, o generatie transplantata apoi in Liga I, nu a avut sansa sa antreneze Dinamo. De ce un om care l-a descoperit pe fotbalistul care a salvat clubul cu transferul sau, pentru ca Tararache a plecat pentru 2.4 milioane de dolari la Grasshopper, nu a fost numit antrenor.

Eu am construit o echipa la Chiajna, o echipa care avea 5 titulari de 21 de ani in teren si care facea 30 de puncte, fiind revelatia campionatului.

Dinamo afirma de 5 ani acest lucru: "New Dinamo", dar nu arata asta.

Eu cred ca bussines in fotbal inseamna cand bati Astra cu Chiajna, cu un fundas de 1.000 euro pe luna impotriva unuia de 27.000 euro pe luna. Un antrenor mare e cel care il face pe cel cu salariu de 1.000 euro pe luna sa joace mai bine ca cel de 27.000 euro pe luna.

Dinamo, din pacate, nu are forta colectiva. In plus, Dinamo a numit niste oameni care au antrenat vreo 3 luni prin liga a treia. Apoi li s-a dat managementul unuia dintre cele mai mari cluburi din Romania", a mai spus Ionut Chirila

Chirila este de parere ca Dinamo trebuie sa caute sa promoveze tineri, nu sa transfere straini trecuti de "prima tinerete".

"Antrenorii vin si cer 7 jucatori ca sa aiba rezultate. Dar cum garanteaza ca fac jucatorii aia de 5 milioane de euro?

Dinamo se va transforma intr-o echipa profitabila atunci cand antrenorul va lua un jucator din pepiniera si il va face de 3 milioane.

Se spune ca Dinamo nu are jucatori, dar are niste fotbalisti extraordinari. Are in spate niste jucatori extraordinari, dar ei trebuie crescuti. 

Pentru mine, obiectul transferului unor fotbalisti de peste 27 de ani...vorbim de un sac fara fund. Negoita nu va putea baga bani intr-un sac fara fund si la un moment dat se va trage linie", a conchis acesta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!