Dennis Man, criticat după ce a pierdut procesul cu Anamaria Prodan: "E greșeala lui, eu n-aș semna niciodată așa ceva!"

Dennis Man anamaria prodan proces Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Mai 2022, 21:11
Data actualizarii: Vineri 27 Mai 2022, 21:11

Tribunalul Ilfov i-a dat câștig de cauză impresarului Anamaria Prodan în procesul cu Dennis Man, început după ce fotbalistul s-a transferat la Parma, de la FCSB.

Anamaria Prodan l-a acuzat pe Dennis Man că a rupt unilateral contractul de reprezentare pe care îl avea cu ea și s-a transferat la Parma cu ajutorul unui alt agent, Giovanni Becali. Acum, internaționalul român trebuie să plătească 350.000 de euro către fostul său agent, sumă reprezentând penalități contractuale.

Dennis Man, criticat după ce a pierdut procesul cu Anamaria Prodan

Decizia nu este definitivă, iar Dennis Man are posibilitatea de a face apel în termen de 30 de zile la Tribunalul Ilfov.

Emilian Hulubei, președintele AFAN, consideră că vina îi aparține în exclusivitate lui Dennis Man, care a permis să existe în contractul cu Anamaria Prodan acea clauză uriașă în cazul în care va rezilia unilateral înțelegerea de reprezentare.

"Din punctul nostru de vedere, e greșeala exclusiv a jucătorilor. Ai posibilitatea să trimiți contractele juriștilor înainte să le semnezi, atât juriștilor de la AFAN, cât și avocaților specializați. Am văzut multe contracte de genul ăsta, cu niște despăgubiri uriașe. Eu nu aș semna niciodată așa ceva sau să-mi las copilul să semneze astfel de clauze. Contractele ar trebui gândite în așa fel încât să protejeze jucătorii, atât din punct de vedere financiar, cât și al reprezentării. 

Aici sunt niște contracte pe care agenții la fac în avantajul lor și în detrimentul jucătorilor. Este greșeala jucătorilor că semnează așa ceva, n-ar trebui să semneze decât niște contracte care să-i avantajeze. Pe lângă hotărârea pe care a primit-o în cazul lui Dennis Man, mai sunt și alte hotărâri la tribunale prin care agenți de jucători au câștigat sume fabuloase în detrimentul jucătorilor. 

Se pare că, din punct de vedere civil, aceste contracte de reprezentare stau în picioare cu clauzele din el. Trebuie să te projezi ca jucător când semnezi cu un impresar, să îl studiezi bine, dă-l cuiva care se pricepe și nu semna orice. Mai e și cazul lui Cîmpanu. Erau niște clauze foarte mari. Dacă rezilia sau semna fără acordul impresarului, trebuia să primească sume imense în raport cu ceea ce ar câștiga el ca jucător. Să ai o clauză de 300.000 de euro și un impresar îți găsește un contract de 50.000 de euro, unde este echitatea?", a spus Hulubei, la Prosport Live.

Decizia Tribunalului Ilfov în conflictul Anamaria Prodan - Dennis Man

"Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 350.000 de euro (echivalent în lei la data plăţii), reprezentând penalităţi contractuale, precum şi dobânda legală penalizatoare aferentă acestei sume calculată de la 27.05.2021 (data comunicării acţiunii) şi până la achitarea efectivă a debitului. Respinge cererea reconvenţională ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Ilfov. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 26 mai 2022", se arată în decizia instanţei care nu este definitivă, citat de Agerpres.

În anul 2021, Dennis Man a fost transferat de la FCSB la Parma pentru suma de 13 milioane de euro. Mutarea fotbalistului în Serie A s-a lăsat cu un imens scandal în ţară, după ce negocierile cu italienii au fost purtate de Giovanni Becali, în timp ce fotbalistul avea un contract de reprezentare cu Anamaria Prodan. Dennis Man şi Giovanni Becali ar fi semnat un contract de impresariat pe o zi, pentru a se încheia înţelegerea cu cei de la Parma.

Anamaria Prodan l-a acuzat pe Dennis Man că a rupt unilateral contractul de reprezentare pe care îl avea cu ea şi l-a dat în judecată pe fotbalist, solicitând despăgubiri de sute de mii de euro.

"Nu mai am ce să discut! De acum se ocupă avocaţii. Când m-ai trădat de multe ori, nu mai e cale de întoarcere. Mă poţi păcăli o dată, de două ori, dar nu mai mult. Dennis Man a fost învăţat de familia Becali că nu este o problemă şi că poate semna cu ei pentru o zi şi că mai apoi rămâne cu mine. Dar, nu ai cum să rupi contractul", declara la momentul respectiv Anamaria Prodan, pentru DigiSport.

Gigi Becali a încercat să stingă acest conflict şi i-a oferit impresarei suma de 100.000 de euro, însă Anamaria Prodan a refuzat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!