DE CE EI? Cum reuseste Targu Mures sa se lupte la titlu cu veterani care au impreuna 170 de ani! 3 dintre ei au 24 de TROFEE!

DE CE EI? Cum reuseste Targu Mures sa se lupte la titlu cu veterani care au impreuna 170 de ani! 3 dintre ei au 24 de TROFEE!

ASA Targu Mures a preluat prima pozitie din campionat, iar statistica arata care e reteta succesului.

Varsta. Experienta. Valoarea. Trei atribute care au facut ca formatia din Targu Mures sa ajunga favorita la titlu desi a pornit in acest sezon din postura de nou-promovata.

1-0 cu Steaua a fost un meci in care ASA nu a stralucit, insa a marcat, apoi s-a inchis. Eficienta maxima pentru ardeleni, fix golul care i-a facut lideri; intre timp, pe teren, veteranii N'Doye si Muresan - "care jucau intr-un picior", dupa cum spunea si Ousmane - mergeau efectiv pe gazon, ramasi fara energie pe final.

Prezenta lor a contat foarte mult in fata furiei din atacul Stelei din ultimele minute.

Targu Mures are un nucleu de jucatori trecuti de 30 de ani, oameni care au experienta, performante si meciuri in grupele de Champions League sau de Europa League.

Eduard Stancioiu - 34 de ani - 8 TROFEE: 3 titluri, 3 cupe si 2 supercupe cu CFR
Marius Constantin - 30 de ani si jumatate - 3 TROFEE: 2 cupe si o supercupa cu Rapid
Gabi Muresan - 33 de ani si 9 luni - 8 TROFEE: 3 titluri, 3 cupe si 2 supercupe cu CFR
Ianis Zicu - 31 de ani si jumatate, fost golgheter in Romania - 8 TROFEE: 2 titluri, 4 cupe si o supercupa in Romania, plus supercupa Bulgariei
Ousmane N'Doye - 37 de ani
Ioan Hora - 26 de ani - 2 TROFEE: un titlu si o supercupa cu CFR
Silviu Ilie - 26 de ani si jumatate - 2 TROFEE: un titlu si o supercupa cu Otelul
Claudiu Bumba - pusti de 21 de ani, foarte talentat.

Un total de 31 de trofee pentru ASA Targu Mures, in timp ce Stancioiu si Muresan sunt cei mai premiati jucatori in activitate din Liga I, cu cate 8 trofee.

ASA Targu Mures este cotata la 11,95 milioane de euro, in timp ce Steaua are un lot in valoare de 37,10 milioane de euro, potrivit transfermarkt.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noul guvern al Israelului câştigă majoritatea voturilor şi pune capăt epocii Netanyahu
BRAT
Modifică setările cookies