VIDEO EXCLUSIV David Miculescu, rezervă la FCSB? "Vârf împins nu poate juca!" / "Îl scoți pe Cordea? Ar fi păcat"

David Miculescu (21 de ani) este așteptat să semneze astăzi cu FCSB, însă nu este clar pe ce poziție intenționează FCSB să îl folosească.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 16:20
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 16:20

Fotbalistul de 21 de ani a evoluat în cea mai mare parte a carierei ca extremă dreapta sau mijlocaș ofensiv, posturi care par a avea deja titulari cerți la FCSB în acest moment. În drepta s-a remarcat Andrei Cordea, care a avut prestații apreciate în acest start de sezon, iar în rolul de număr 10 vicecampioana îi are la dispoziție pe Octavian Popescu și Darius Olaru, ambii fiind încercați pe acest post în ultimele jocuri.

Ilie Poenaru: "Miculescu, număr 7 sau număr 10. Nu cred că poate să joace vârf împins"

Astfel, singura variantă pentru Miculescu pare a fi cea de vârf de atac, însă nu ar fi cea mai indicată, atrage atenția antrenorul Ilie Poenaru, cel care l-a pregătit pe internaționalul U21 la UTA Arad.

"Din punctul meu de vedere, vârf împins nu cred că ar putea să joace. Trebuie să se lucreze foarte mult pentru a juca această poziție. El e un băiat inteligent, care prinde foarte repede, dar e mult de lucru pentru poziția asta. Ca vârf împins ești mereu cu spatele la poartă, iar el trebuie să fie cu fața la poartă. 

Pozițiile lui ideale sunt număr 7 și număr 10. Le poate juca fără nicio problemă și acolo poate da randament, dar nu știu ce strategie au cei de la FCSB cu el. Dacă vor să-l folosească vârf împins, trebuie să lucreze și să aibă puțină răbdare cu el. El a mai jucat în anumite situații la UTA vârf împins, dar nu știu dacă se pliază, chiar dacă are talie, e puternic și e destul de mobil, cu execuții", a spus Ilie Poenaru, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Ciprian Marica: "Ar fi păcat să-l scoți pe Cordea"

Prezent în studio, fostul internațional Ciprian Marica a explicat de ce nu îl vede pe Miculescu luându-le fața în acest moment lui Cordea sau Coman.

"L-am văzut pe Cordea într-o formă excelentă, de multe ori și-a depășit adversarul direct, e un jucător în formă, eu așa îl văd, mie mi-a plăcut. Apoi, în partea cealaltă e căpitanul echipei, greu de crezut că-l va înlocui. Iar Miculescu nu e atacant! Să-l iei pe Miculescu și să-l bagi vârf de atac... acolo ar fi loc, unde sunt Stoica și Mamut, care sunt șterși. Mai ușor e să vii cu fața la poartă, el are un șut bun, are execuții și nu l-am văzut să stea prea mult să protejeze, să fie cu om în spate. Nu l-am văzut jucând acolo.

Acolo e singurul loc în care l-aș vedea să joace la FCSB astăzi (n.r - vârf de atac). Să-l scoți pe Cordea de acolo, aflat într-o formă bună, doar pentru că vine Miculescu și ai dat o sumă de mare bani, ar fi păcat. Pe Coman vrei să-l crești, să-i dai șanse și să-l vinzi și pe el. Nu-l văd jucând altundeva pe Miculescu decât vârf de atac", a spus Ciprian Marica, la Ora Exactă în Sport.

Alexandru Bourceanu: "În momentul ăsta, Miculescu e o variantă foarte bună pentru a intra de pe bancă"

De asemenea, Alexandru Bourceanu, fostul căpitan de la FCSB, spune că se așteaptă ca Miculescu să înceapă din postura de rezervă la noua echipă.

"E clar că Miculescu are nevoie de o perioadă de adaptare. Merge la o echipă mare, va fi pus în dificultate. Să joace și o altă poziție ar fi o altă dificultate. În momentul ăsta, probabil că este o variantă foarte bună pentru a intra de pe banca de rezerve. E un lucru normal pentru majoritatea jucătorilor să aibă o perioadă în care nu joacă 90 de minute. La UTA nu a jucat din trei în trei zile, aici va juca. 

Coman va trebuie odihnit în anumite momente, ar fi un risc de accidentare pentru el. Cu siguranță va fi loc pentru Miculescu pentru că lotul de la FCSB nu e foarte numeros. Când echipa nu va reuși să creeze ocazii, va putea fi folosit. Vârf împins nu l-am văzut niciodată. El joacă bine când vine cu fața la poartă. Nu știm cum ar reacționa la centrările din lateral, e de văzut. Nu știu pentru ce poziție a fost adus", a spus și Bourceanu.

Gigi Becali anunța după victoria cu Saburtalo, scor general 4-2, și calificarea în turul al treilea al UEFA Europa Conference League, că va achita clauza de reziliere pentru David Miculescu. FCSB a avut mari probleme în atac, iar patronul speră ca fotbalistul transferat de la UTA să reprezinte soluția, în special după plecarea lui Florin Tănase. 

David Miculescu a ajuns la Palat în jurul orei 12:00, unde urmează să semneze contractul cu vicecampioana României. 

  • 1,2 milioane de euro este cota lui David Miculescu conform Transfermarkt. 
  • 106 meciuri a jucat pentru UTA Arad, având 16 goluri marcate și două assist-uri. 
Modifică setările cookies