Liga 1

Dauna totala la Steaua! Sigla aleasa pentru a inlocui emblema actuala NU poate fi folosita! Vezi care este motivul

Steaua are probleme dupa ce a ramas fara posibilitatea de a folosi vechea emblema.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Ianuarie 2015, 13:28
Data actualizarii: Luni 12 Ianuarie 2015, 13:51

Steaua este nevoita sa isi schimbe emblema din retur, dupa ce a pierdut procesul cu Armata, insa nici actuala emblema nu are sanse mari de a fi folosita fiind foarte asemanatoare cu sigla clubului Venus, echipa cu 8 titluri de campioana in palmares.

Ros-albastrii au optat pentru 3 embleme (foto jos), din care patronul a trebuit sa aleaga una singura. "Castigatoarea" este o sigla cu steaua cu 8 colturi, foarte asemanatoare cu emblema Venusului, club care nu mai are echipa de fotbal in Liga I de ceva timp, insa are titluri de campioana in palmares.

De altfel, Venus este a treia echipa ca numar de titluri in palmares, avand nu mai putin de 8 trofee, fiind in spatele Stelei si a lui Dinamo si inaintea echipelor UTA si Chinezul, cu 6 titluri, si Craiova si Ripensia cu 4 titluri.

Cancan.ro a luat legatura cu Robert Ticleanu, presedintele clubului Venus. Acesta a declarat ca Steaua nu are cum sa foloseasca aceasta sigla pentru ca este deja inregistrata la OSIM:

“Am vazut si noi noua stema a Stelei si putem spune un singur lucru. Clubul nostru a inregistrat steaua cu opt colturi la OSIM, iar in 2014 am primit si Certificatul de Marca. De aici, lucrurile sunt simple. Din cate stiu eu, daca ei nu vor putea folosi acest logo pana nu primesc dreptul de la OSIM, iar cum noi avem deja certificatul, nu vad cum vor avea parte de un raspuns pozitiv. Nu putem spune ca suntem deranjati de demersul lor, avem o pozitie de neutralitate, insa cred ca Steaua trebuie sa ramana la steaua cu cinci colturi, asa cum Venus, din istorie, are steaua cu opt colturi. Aici e vorba de identitate, de istorie. Daca o vor folosi, atunci se poate ajunge la alte probleme, procese, etc”, a spus Ticleanu pentru Cancan.ro.

Modifică setările cookies