Dan Șucu, mesaj dur pentru jucătorii de la Rapid. Cine sunt principalii vizați + ce spune despre salariul lui Neil Lennon

dan sucu Neil Lennon Rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 16:15
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 16:13

Dan Șucu a transmis un mesaj după ce Rapid l-a prezentat oficial pe nord-irlandezul Neil Lennon în funcția de antrenor.

Neil Lennon, de cinci ori campion al Scoției cu Celtic ca antrenor, a semnat un contract pe doi ani cu Rapid și va susține prima conferință de presă în România, marți, de la ora 14:00.

Dan Șucu, mesaj dur pentru jucătorii de la Rapid după numirea lui Neil Lennon

Cu ocazia anunțului numirii lui Neil Lennon, Dan Șucu a transmis și el un mesaj pentru fanii Rapidului. Acționarul majoritar al giuleștenilor a explicat de ce a fost ales Neil Lennon, ce așteptări are de la nord-irlandez, dar și rolul pe care l-a avut Mircea Lucescu în perioada recentă.

De asemenea, Șucu este convins că vor dispărea problemele din cadrul vestiarului. Omul de afaceri vorbește despre "jucători care își manifestă rapidismul la 3 noaptea din discotecă", făcând o referire clară la Alexandru Albu și Andrei Borza, care au petrecut după înfrângerea cu Poli Iași, din februarie.

În cadrul aceluiași mesaj, Dan Șucu a negat că Neil Lennon va încasa la Rapid salariul apărut în presă - 1,75 milioane de euro pentru două sezoane.

"Stimați rapidiști,

Mă mulțumește faptul că domnul Neill Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât și ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.

Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reușită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur și simplu sunt implementate.

Un antrenor cu rezultate excepționale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Și, în plus față de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferințe subiective în ceea ce privește lotul.

Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-și manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus față de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea și determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut față de stagiunea abia încheiată.

Ne-am fi dorit să avem puterea financiară de a-i oferi un salariu pe măsura celui apărut în presă, dar, momentan, nu suntem la acel nivel. Vrem să ajungem acolo în următorii ani și putem să o facem doar pe baza unor performanțe sportive foarte bune.

Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon și de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulțumesc în mod special, vom continua investițiile în infrastructură, vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriție) și, normal, vom continua investițiile în jucători valoroși, cu mentalitate de învingători.

Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!", a spus Dan Șucu.

Ce a spus Neil Lennon după ce a semnat cu Rapid

La o zi după încheierea campionatului, Rapid a anunțat numele antrenorului care va pregăti echipa pentru sezonul viitor. 

"La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat. Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucurors să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine.

Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanța. Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal.

Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid", a declarat Neil Lennon.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!